2007-02-26 16:55:46• hírek • István Löchli

Együtt a környezetvédelemért

 Hétfőn alakult meg a Környezet Barátai nevű környezetvédelmi kör.

 A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség már évek óta sikeresen oktatja a diákokat a környezetvédelem fontosságára és szervez különböző rendezvényeket és vetélkedőket iskolások és óvodások számára.

A tavalyi évek rendezvényei sikernek örvendtek a fiatalok körében, ezért az ügynökség idén is folyatatja nevelő, oktató programjait, de a jövőben a hatékonyabb munka és oktatás céljából bevonják a civil szervezeteket és önkénteseket is.

Hétfőn alakult meg a Környezet Barátai elnevezésű környezetvédelmi kör, mely fiatalokból, önkéntesekből és civil szervezetek képviselőiből áll,  és feladatuk felmérni a környezetre káros tevékenységeket, felhívni a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára, figyelmeztetni a szennyező források tulajdonosait. A diákok által összegyűjtött adatokat a környezetvédelmi kör veszi át, majd elemzi, hogy ez által kapjanak bővebb képet Szatmárnémeti környezeti problémáiról. A Környezet Barátai kör továbbá kirándulásokat és különböző programokat fog szervezni, hogy a fiatalok megismerjék Szatmár megye csodálatos élővilágát és környezetét. Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója lapunknak elmondta, véleménye szerint csak együttes erővel, a fiatalok segítségével lehet felvenni a harcot a környezetrombolók ellen, ezért fontos e kör létrejötte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: