2009-12-16 16:57:41• hírek • Parajdi Andrea

Új pompában díszelegnek

Befejeződött Szatmárnémetiben annak az öt tömbháznak a hőszigetelése, amelyek finanszírozást nyertek a hőszigetelési programból.

Ahogyan az ismert városunkban hat tömbház részesült a hőszigetelési program előnyeiből, ám végül csak öt épület került teljes felújításra, ugyanis a Horea 8 szám alatti tömbház lakói időközben visszaléptek a lehetőségtől.

A Milcov sétány 7 és a Muncii sugárut H51 alatti tömbházakon az elmúlt hónapokban az Universal Construct végezte a modernizálását, míg a Vasile Lucaciu 46 szám alatt, a 14 Mai 1-es számú tömbházán, és a Dorna CD 16-os tömbházon pedig a Dominium Kft. dolgozott.

A hőszigetelési munkálatokat szeptemberben kezdték el, mostanra azonban már mind az öt lépcsőház új pompájában díszeleg. A felújítás során hőszigetelték az épület talapzatát, kicserélték a nyílászárókat, 15 centiméteres polisztirol szigetelőanyaggal fedték be a tömbház homlokzatát, majd pedig külső festést végeztek. A munkálatok összértéke megközelíti a másfél millió lejt, amelynek fele a kormányfinanszírozásból került ki, többi pedig a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a lakótársulások önrészéből tevődött össze.

A felújított tömbházakkal 89 család otthona vált korszerűbbé.


Dorna CD 16, 14 lakrész
Dorna CD 16, 14 lakrész

14 Mai 1-es számú tömbház
14 Mai 1-es számú tömbház, 8 lakrész
Muncii sugárut H51, 11 lakrész
Muncii sugárut H51, 11 lakrész
Milcov sétány 7, 40 lakrész
Milcov sétány 7, 40 lakrész
Vasile Lucaciu 46,
Vasile Lucaciu 46, 16 lakrész


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: