2010-12-13 15:42:15• hírek • M. T. R.

Új parkolók lesznek Nagykárolyban

Mindent ellepett Nagykárolyban is a hó. Ennek persze az iskolából éppen hazatartók örülnek. Mások morognak. Bárhogy sasszéznak ugyanis a szerteszéjjel, mindenütt parkoló autók között, mégis kénytelenek a szűz hóra lépni. Könnyen átázik ilyenkor a cipő.

A szó szoros értelmében füstölögnek a személygépjárművek vezetői is. Már hogyne tennék, hiszen a tömbház előtt már megint megtelt az összes parkolóhely. Ilyenkor persze kénytelenek körözni a panelrengetegben. Néhol a parkolóhely hiánya oda vezetett, hogy szomszédok nem állnak szóba egymással. Máshol önkényesen kisajátítják a járda egy részét a lakosok, s ha valaki mégiscsak odaparkol autójával, ne lepődjön meg, hogy véletlenül kipukkadt a jobb első vagy a bal hátsó kereke.

Égető szükség van tehát új parkolóhelyekre a nagykárolyi tömbháznegyedekben. Egyebek mellett ennek a problémának az orvoslását tűzte ki célul a nagykárolyi helyhatóság, amikoris többmillió euró projektjét leadta. Amint többször is olvashatták már erről hírportálunkon, az önkormányzat pályázata minden előírásnak megfelel, s már csak a fővárosi szakminisztérium jóváhagyása szükséges ahhoz, hogy Kovács Jenő polgármester aláírhassa a szerződést. Ha minden igaz, ez a szignó még idén arra a bizonyos megállapodást rögzítő okmányra kerül.


A látvánterv szerint ilyenből, olyan lesz a környék
A látvánterv szerint ilyenből, olyan lesz a környék


A zömében európai uniós pénzeket felhasználó nagy projektben a város központjának rehabilitációja, modernizálása, élhetőbbé tételén túl persze a lakóházkerületek fejlesztése is szerepel. A két, Mihály havasalföldi vajdáról elnevezett tömbháznegyed és a Köztársaság nevű panelblokk közterületeinek modernizálása a város nagy projektjének az egyik része.

A tervezett szerint újraaszfaltozzák, illetőleg rendbe teszik az 1-es számú Mihály vajda negyed utcáit, és szintúgy a 2-es számúét is. Az előbbiben összesen 8608 négyzetméternyi útszakaszt újítanak fel, míg az utóbbinál 10 279-et.

Új járdaszegélyeket is kialakítanak, illetőleg a régieket ezekkel helyettesítik. Az 1-es negyedben 8500 négyzetméternyi, míg a 2-esben 7718 négyzetméternyi területet modernizálnak ezen munkálatok során.

Környezetkímélő parkolóhelyeket hoznak létre a negyedekben. Az 1-esben 65-öt, a 2-esben pedig 15-öt.

A város nagy projektjének ezen fejezete megvalósításainak költségei előreláthatóan 3 031 525,77 lejre rúgnak. Mindebből a nagykárolyi költségvetésből majd kettő és fél millió lejt nem kell előteremteni, hiszen ennyi a vissza nem térítendő támogatás.


Már koradélután zsúfoltak a parkolók
Már koradélután zsúfoltak a parkolók

Azt a kevés növényzetet is kiirtjuk, ha nem lesz elég parkolóhely
Azt a kevés növényzetet is kiirtjuk, ha nem lesz elég parkolóhely


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: