2013-04-21 14:05:03• hírek • Kocsis Zoltán

Új otthonban költözött az Aranykapu

Új otthonba költözött az Aranykapu Kulturális Egyesület: mostantól nem a Toldi (Nicolae Iorga) utcában, hanem a régi kórház és az István tér közelében található Holló (Marasesti) utcában folytatják tevékenységüket.

Az út otthonban az első foglalkozásra szombat délután került sor. Mivel őseink hagyományosan a Szent György napkor kezdtél el a kerti munkákat és ekkor nyírták meg a juhokat, e tematika köré szerveződött a szombat délutáni foglalkozás is. A gyerkőcök előbb kapát, gereblyét ragadtak és kukoricát, búzát vetettek az udvarban. Ehhez a tavalyi saját termésből származó csövekről kellett lefejteniük a kukoricaszemeket, ezt vetették el. A folytatásban, immár bent a szobában, gyapjúból kicsiny báránykákat készítettek nemezelős technikával és megfestették azokat az agyakból készített plaketteket, amelyeket még az előző házban alkottak.

Délután 19.00 órára aztán a Szent György lovagrend tagjai látogatták meg az Aranykaput és a Szent Györgyöt övező legendákról meséltek a gyerekeknek, felnőtteknek.

Az Aranykapu Egyesület nem csak új otthonnal, hanem új programokkal is várja a gyerekeket. A már megszokott kézművesműhely mellett május elejétől Playground - Játszunk angolt! játékos angol nyelvoktatás veszi kezdetét, április végétől pedig Futrinka Kuckó elnevezéssel mozgásos-énekes-játékos foglalkozás indul. Előbbi során a nyelv mellett az angol kultúrával is megismerkednek az 5-8 éves gyerekek, utóbbiban pedig az agyagos foglalkozást is integrálták, mondta el Nezezon Enikő.

Az Aranykapu Egyesület három, egyenként 15 fős csoportnak tart foglalkozást 2-15 éves gyerekeknek. Érdeklődni az aranykapu.ke@freemail.hu emailcímen vagy 0744-687813 (Nezezon Enikő), a 0741-182063 (Takács Andrea) vagy a 0740-096129 (Sályi Panna) telefonszámokon lehet.

Az Aranykapu Fonó-Ház programja:

csütörtök: 17.00 - 18.00 Playground - Játszunk angolt! (5-8 éveseknek)
péntek: 16.00 - 17.30: Kézművesműhely I.-II. osztályosoknak
18.00-19.30: Kézművesműhely III.-IV. osztályosoknak
Szombat: 11.00-12.00 Kézművesműhely óvodásoknak (kéthetente)
Futrinka Kuckó (3-6 éveseknek)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: