2018-02-28 12:53:24• hírek • Bede Emőke

Új összeszerelési csarnokkal bővül a Rosendahl szatmári üzeme

A városunkban is jelen levő Rosendahl Industrial Services Kft. prioritási listájénak élén a terjeszkedés és a korszerűsítés áll. Ennek érdekében a vállalat egy új összeszerelési csarnokot épít.

Az új csarnok által a jelenlegi 5600 négyzetméteres gyártási felületet további 2600 négyzetméterrel lesz nagyobb. Továbbá, egy 840 négyzetméteres összfelületű irodaépület is kialakításra kerül –derült ki a szerdai ünnepélyes alapkőletételen, melyen részt vett a cég tulajdonosa, Georg Knill, valamint Kereskényi Gábor polgármester is.
 

„Ez a terjeszkedés a jövőnkbe való beruházást képviseli. A meglévő üzem túl kevés helyet kínált a magas színvonalú és minőségi összeszerelési munkálatok teljesítéséhez. A csarnokkapacitás bővítése által azonban következetesen is érvényesíteni tudjuk hosszútávú stratégiánkat” –indokolta az építkezés szükségszerűségét Zsók Csaba, a Rosendahl Industrial Services Kft. ügyvezetője.


Az új épületegység három részből fog állni: egy üzemcsarnokból, egy közigazgatási részből, illetve egy melléképületből. Ezeket pedig egy rendezett parkoló veszi majd körbe. A teljes épületszerkezet előregyártott betonelemekből fog állni, a kellemes munkakörülmények megteremtése érdekében a falakat hőszigetelt panelekket borítják majd. A 2600 négyzetméter alapterületű csarnokban helyet kap egy villamos és mechanikai részleg, egy mosó-szemcseszóró-festő-szárító zóna, valamint egy anyagok tárolására szolgáló raktár. A 10 méter magasságú csarnokban egy 12,5 és egy 3,2 tonnás híddaru is megtalálható lesz. A melléképületben kerül elhelyezésre a kompresszor, a fűtési központ, az elektromos vezérlőszekrény, valamint a mosó-szemcseszóró-festő-szárító részleg gépészete. A közigazgatási épületben az irodai személyzet fog dolgozni, emellett egy tárgyalótermet, az öltözőket és egy étkezőt is magába foglal majd ez a szárny. 
 

A Rosendahl Industrial Services Kft. egy 100%-osan az osztrák Rosendahl Nextrom GmbH tulajdonában lévő vállalkozás, amelyet az ugyancsak ausztriai székhelyű Knill csoport birtokol. A vállalkozás elsősorban az acélszerkezetekből álló építmények kialakításával, kapcsolószekrények gyártásával és egyéb berendezések teljes összeszerelésével foglalkozik. 2005-től kezdődően, a szatmárnémeti vállalkozás a Rosendahl Nextrom GmbH vállalat részét képezi, ahol jelenleg 125 alkalmazottat foglalkoztatnak úgy a gyártás, mint az adminisztratív osztályokon egyaránt.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: