2019-09-09 10:31:30• hírek • Szatmár.ro

Új névvel és 90 előkészítő osztályossal indult a tanév az egykori 10-es iskolában

Nehéz eldönteni, hogy nulladik osztályt kezdő gyerkőcök, vagy a szüleik izgultak jobban, mindenesetre hétfőn a tanévnyitóval kezdetét vette az iskolai év az egykori 10-es számú, mától II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Szépen sorban vonultak be az esemény ünnepeltjei, a legkisebbek. A román nyelvű előkészítős osztályban 29 diák kezdi meg a tanulást Petrean Camelia osztályában, Reich Annamária és Mihály Adél magyar osztályaiban pedig 31, illetve 30 nebuló kezdi meg az iskolások életét.


A megnyitón felszólaló Gnándt Zoltán beszédében kérte a nagyobbakat: segítsék és vigyázzanak az oktatási intézmény új jövevényeire. Kereskényi Gábor polgármester 33 évvel ezelőtti emlékeit idézte fel. Az biztos, rengeteget változott azóta az iskola – természetesen jó irányba. A polgármesteri hivatal örömét fejezte ki, hogy sikerült II. Rákóczi Ferencről elnevezni az iskolát, annak ellenére, hogy sokan a névadás ellen voltak.





Magyar Lóránd parlamenti képviselő, az iskola szülői egyesületének az elnöke szerint mára a megye legjobban felszerelt általános iskolája lett ez az oktatási intézmény, ahol a modern, többfunkciós sportpályának köszönhetően nem csak szellemileg, de fizikai szempontból is egészséges diákokat nevelnek a Rákócziban.


Az iskolában összesen több mint 650 diák kezdte meg a 2019-2020-as tanévet.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: