2009-09-18 16:40:34• hírek • Szatmar.ro

Új motort akarnak a csapatok

A Forma1-ben szereplő csapatok a két szezon között fejleszteni szeretnék motorjaikat.

A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a költségcsökkentésre hivatkozva korábban olyan szabályt fogadott el, mely megtiltotta a csapatok számára a motorok fejlesztését. Mindamellett, hogy egy technikai sportágban ez egy minimum furcsa döntés, az istállók ezt most megváltoztatnák.

A szezon elején a Renault és az időközben a sportágból kiszálló Honda, lemaradásaik miatt felmentést kaptak a szabály alól, mégis a Mercedes az, amely az utóbbi időben gyanús módon megerősödött: a legutóbbi időmérőn az első hét helyezett közül hatan a stuttgartiak erőforrásait használták.

„Ezt mindenképpen meg kell vitatnunk, mert meg kell értenünk a helyzetet. Nagyszerű teljesítményt láttunk a Mercedes részéről, a végző következtetés előtt azonban látnunk kell a pontos számokat, a teljesítménygörbét és az ehhez kapcsolódó adatokat", mondta Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke.

„A FIA birtokában van az összes adat és információ, láthatják, hol vannak a különbségek. A fejlesztések befagyasztása estén mindig fennáll az a veszély, hogy megmaradnak a különbségek", nyilatkozta Christian Horner (fotó), a Red Bull főnöke is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: