2010-04-28 16:45:30• hírek • Szatmar.ro

Hellász kipipálva, irány Tunézia

Gyenes győzelemmel kezdett a Balkán-bajnokságban, nagyágyúkra készül.

Remekül kezdte Gyenes Emánuel az enduro Balkán-bajnokságot, mivel az első, görögországi futam után máris élre állt saját kategóriájában, az E3-sok között. A babérjaira azonban nem ülhet rá, mivel május elsején már Észak-Afrikában ül a nyeregbe.

Ami a görög versenyt illeti, Mani az E3-as kategóriában nem talált legyőzőre, míg összetettben is csak négyen tudták megelőzni (90 versenyző indult), ám ők valamennyien hazai versenyzők voltak, akiknek vélhetően nem jelentett hátrányt a pálya ismerete.

„Igen jól megszervezett verseny volt, a nagyon köves pálya fizikailag igencsak megerőltető volt, de végül jól sikerült, bár a motor hátsó kerekével adódtak technikai problémáim", mesélte élményeit Gyenes.

Görögországban egy másik szatmári versenyzői is indult, Szilveszter Márton a 9. helyen zárt az E1 kategóriában.

Dél-Kelet-Európából hazaérve a szatmári motoros sokat nem pihenhetett, szinte rögtön utazott is tovább Észak-Afrikába. Pontosabban Tunéziába, ahol a tereprali világbajnokság második fordulójára kerül sor. Mivel anyagi okok miatt Gyenes az első, dubaji futamon nem tudott részt venni, így most küzdhet meg először idén a nagyágyúkkal teletűzdelt mezőnnyel. Nem lesz könnyű dolga, már csak azért sem, mert maga a verseny sem egy sétagalopp: hét nap alatt 3500 kilométert kell majd megtenniük a versenyzőknek.

„Sokat készültem a tunéziai versenyre is, és egy jó helyezésben bízom. Remélem, elkerülnek a technikai hibák, és én is végig koncentrálni tudok majd. Most egy másik motorral, a Dakarra készült 690 köbcentis KTM-mel indulok, és eleinte visszafogom magam, amíg megszokom ismét a járgányt, és a köves, homokos terepet. Ez a motor közel egy mázsával nehezebb, mint amelyikkel Görögországban voltam, mások a technikai paraméterek is, viszont jóval gyorsabb", magyarázta Gyenes.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: