2018-10-11 06:35:29• hírek • Szatmár.ro

Új motorral az új Dakaron

Gyenes Emánuel egy vadonatúj 450-es KTM Rally Replicával vág neki a január 7-én induló Dakar-ralinak.

Bár hatalmas a kereslet iránta, a KTM csupán 75 darabot gyártott a 2019-es Rally Replicából. Egy ilyen boldog tulajdonosa lett az Autonet Import Kft. jóvoltából  a szatmári Dakar-hős, Gyenes Emánuel. A járgányt még februárban rendelték meg és a napokban vehette át, azzal a céllal, hogy az Autonet Motorcycle Team színeiben versenyezve a lehető legjobb eredményt érje el a 2019-ben Limából elrajtoló és oda is érkező Dakar-ralin.
 

Az új versenygép 5 kilogrammal könnyebb az eddig használt modellnél, alacsonyabb a fogyasztása és a mérnökök alakítottak a vázgeometrián is. Összességében erősebb és könnyebben kezelhető, irányítható lett a kétkerekű.
 

„Sokat változott a tavalyi kiíráshoz képest a Dakar-rali: több ország nem vállalta a szervezést, így csap Peruban lesznek futamok. Ez azt jelenti, hogy kimarad az Andokban, 4 ezer méteres tengerszint feletti magasságban tartott néhány versenynap. Sok lesz viszont a homokdűne, azt hallottam, hogy a verseny 70 százaléka homokos felületen zajlik majd” – mondja Gyenes Emánuel.  
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: