2019-09-02 12:18:38• hírek • Bede Emőke

Új módszerrel csökkentik a szatmári kórházban szülő nők fájdalmait

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház: a megyében elsőként itt, pontosabban szólva a nőgyógyászati-szülészeti osztályon fogják alkalmazni az Entonox nevű fájdalomcsillapító gázt – közölte hétfőn az egészségügyi intézmény.

Az oxigén és dinitrigén-oxid kombinációjából létrehozott, nevetőgázként is ismert Entonox belélegzés útján jut a szervezetbe, és egészen gyorsan, mindössze 20-30 másodperc alatt már érezteti analgetikus hatását, azaz csökkenti a leendő édesanyák fájdalmait a vajúdás alatt, illetve az azt követő időszakban. Az Entonox másik nagy előnye a hatékonysága mellett, hogy semmilyen ismert negatív hatása nincs sem az édesanyára, sem az újszülöttre.


A kórház orvosainak kérésére az intézmény vezetősége úgy döntött, hogy egyenesen a németországi gyártótól fogják beszerezni a gázt, mely még romániai viszonylatban is relatíve újnak számít, példának okáért Kolozs megyében is csak néhány magánkórházban alkalmazzák ebben a pillanatban. A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház tájékoztatása szerint az orvosi személyzet még a Entonox beszerzése előtt továbbképzésen vett részt annak érdekében, hogy megismerkedjenek a szerrel, és azt maximálisan a páciensek javára fordíthassák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: