2011-06-02 09:24:16• hírek • MTI/Reuters

Új módon jelölik ki a vb.-helyszínt

A tagországok megszavazták szerdán az újraválasztott elnök, Joseph Blatter módosító javaslatát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) 61. kongresszusán, így a jövőben az eddigiektől eltérő módon jelölik majd ki a világbajnokságok helyszíneit.

A voksoláson 176-an szavaztak a 75 éves svájci sportvezető indítványa mellett, amelynek a lényege az, hogy a végrehajtó bizottság helyett a kongresszus 208 tagja dönt majd az aktuális vb házigazdájáról. A benyújtott pályázatok közül ugyanakkor a 24 tagú vezető testület jelöli ki azokat, amelyek közül a tagszervezetek képviselői választják ki a nyertest.

A kongresszuson szintén elfogadták azokat a változtatási javaslatokat, amelyeknek célja a FIFA etikai bizottságának megerősítése és a tagok igennel szavaztak az új ellenőrző testület, az úgynevezett "problémamegoldó bizottság" létrehozásával kapcsolatban is.

A zürichi eseményen a 208 tagállam képviselői közül 203-an adtak le szavazatot a délutáni elnökválasztáson, s 186-an támogatták voksukkal a szervezetet 1998 óta irányító Blattert, aki egyedüli jelöltként indult a posztért, s negyedik elnöki ciklusát kezdheti meg.


Kongresszust tartott a FIFA
Kongresszust tartott a FIFA


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: