2011-02-23 15:45:08• hírek • Szatmar.ro

Minisztériumokkal tárgyaltak

A megye és a város vezetői a hét elején Bukarestbe utaztak, hogy a különböző szaktárcák vezetőivel megtárgyalják a megyét érintő kérdéseket.

Csehi Árpád Szabolcs megyei Tanácselnök és Ilyés Gyula polgármester több minisztériumba is ellátogatott. A fejlesztési szaktárcánál a megye infrastruktúrájáról beszélgettek. A vezetők főként a 10.000 kilométer út elnevezésű projektről érdeklődtek, amely a megye több pontját is érintené. A 2011-2015 között zajló program keretében megyei és helyi utakat javítanának fel, összesen 2 milliárd euró értékben, amelyben Szatmárnémeti és a megye is részt szeretne venni.

Az Egészségügyi Minisztériumban eredményes volt a látogatás, hiszen Cseke Attila, a szaktárca vezetője 2 millió lejt adott a megyei kórház új sürgősségijének a folytatására. Csehi Árpád elmondta, március elején Raed Arafat egészségügyi államtitkár ellátogat a megyébe, hogy felmérje a helyzetet, majd áprilisban Cseke Attila újabb látogatására is számítani lehet. Az építkezéseken kívül kórházi felszerelésekre is pénzt kértek. Az intenzív osztály felújításának terveit is mostanában kellene, hogy elfogadják. Csehi szerint amint ez megtörtént, neki is kezdenek a munkálatoknak.

A környezetvédelmi minisztériumban Borbély Lászlóval a szeméttározó ügye került terítékre. Tavaly a szaktárca a munkálatok elindításakor 10.000 lejt utalt ki, ez az összeg év végére 23.000 lejre emelkedett. Mint megtudtuk, 2011-ben a munkálatoktól függően támogatják a Szamosdobon lévő szeméttározót, amely már 90 százalékban kész van.


Idén folytatódnak a megkezdett munkálatok
Idén folytatódnak a megkezdett munkálatok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: