2009-11-17 14:05:19• hírek • Szatmár.ro

Új magyar utcanevek

Csütörtökön tizenhárom új utca elnevezéséről tárgyal a szatmárnémeti városi tanács.

A képviselő testület elé kerülő javaslat értelmében öt olyan jelentős magyar személyiségről is utcát fognak elnevezni, akiknek életútjuk, munkásságuk szorosan kötődik Szatmárnémeti városához.

Kereskényi Gábor alpolgármester, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke elmondta, a város olyan övezeteiről van szó, ahol az utóbbi 1-2 évben létesítettek új utcákat övezeti városrendezési tervek alapján, az ott lakók pedig már több ízben kérték az önkormányzattól a névadást. Az új utcák jó  része, vagyis összesen hét, a Dara és Diana utcák környékén találhatók, kettő a Szatmárhegyi út (Lucian Blaga), egy a Pálfalvai út, egy a Caprioarei utca, egy a Petre Ispirescu utca, egy pedig a Tiszaújlaki út (Baritiu) környékén található.

Az alpolgármester arról is beszámolt, hogy a pártok helyi frakciói közötti egyeztetés eredményeként az RMDSZ öt utcanévre tesz javaslatot, ezek pedig Scheffler János, Károli Gáspár, Kaffka Margit, Krúdy Gyula és Ács Alajos nevéhez kötődnek.

A határozattervezet értelmében a többi utca a Regele Ferdinand, Eugen Ionesco, Octavian Ruleanu, Vasile Scurtu, Ion Popdan nevet veszi fel, három utca pedig Ungvár, Beregszász és Gyulafehérvár városokról fogja kapni a nevét.


Legutóbb a Béke tér Calvin térré történő átnevezéséről döntött a tanács
Legutóbb a Béke tér Calvin térré történő átnevezéséről döntött a tanács


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: