2007-10-31 11:40:19• hírek • István Löchli

Új logóval száguld a Fiat

 Az új Bravo hűtőmaszkján hivatalosan is bemutatták az új Fiat logót.
Az új Bravo hűtőmaszkján hivatalosan is bemutatták a nagyközönségnek a cég megváltozott filozófiáját reprezentáló új Fiat logót, amit ezentúl valamennyi Fiat modell viselni fog.

Az új logo gyakorlatilag a sikeresen szereplő modellpalettához igazodik, gondoljunk csak az új Panda és a Grande Punto bevezetésére, és arra hivatott, hogy jól láthatóan szimbolizálja azt a fordulópontot, ami a Fiat életében bekövetkezett.
A Fiat új szimbóluma a RobilantAssociati márkatanácsadással valamint stratégiai design-tervezéssel foglalkozó ügynökség és a Fiat Style Centre együttműködésében született, az 1931 és 1968 között sikeresen szereplő logo továbbfejlesztéseként. A FIAT szó függőlegesen megnyújtott betűi egy rubinvörös háttérből emelkednek ki, az egész felületet egy krómozott, ovális ívelésű fémkeret szegélyezi. A háromdimenziós effekt a technológia, olasz design, dinamizmus és markáns egyéniség négyes elvét közvetíti, miközben a régi, kerek logo világát idézi: fehér betűk kék háttér előtt, babérlevelek által körbefogva, amely éveken át azonosította az erőteljes, kimagasló teljesítményt nyújtó Fiat modelleket.

A múlt újraértelmezése, a hagyományok újrahangolása, folyamatosság a megújulásban: ezt kommunikálja az erőteljes megjelenésű, új logo. A Fiat a jövőre fókuszál, ugyanakkor történelmi identitására is büszke. Az új logo két fő eleme (a pajzsforma és a vörös szín) az 1931-es Fiat 524-est idézi, amely elsőként viselte az új, hűtőrácsba integrálódó, négyszögletű logót, amit stilisztikai, ugyanakkor aerodinamikai szempontok szerint, függőleges elemekkel ellátott pajzsformára terveztek. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: