2012-06-15 17:18:48• hírek • Kocsis Zoltán

Kereskényi: legyűrt minket az USL-és gépezet

A kormányváltás és a Victor Ponta és Crin Antonescu kiváltotta változtatási hullám valamint az USL nem ritkán etikátlan mozgósítási módszerei okozták az RMDSZ jelöltjeinek bukását a vasárnapi helyhatósági választásokon, véli Kereskényi Gábor, az RMDSZ Szatmárnémeti Szervezetének elnöke.

„Köszönöm annak a 18 és félezer szatmárinak, aki az RMDSZ-listára voksolt. Soha ennyi szavazatot nem kapott RMDSZ-es városi tanácsoslista. Ez azt bizonyítja, hogy továbbra is az RMDSZ a magyarság egyedüli hiteles érdek-képviseleti szervezete, továbbá a megye legerősebb politikai tényezője is, ha csak a pártokat vesszük figyelembe. Ezzel együtt alul maradtuk az USL-és gépezettel szemben", mondta Kereskényi.

Az alpolgármester elmondása szerint a Szociál-liberális Szövetség (USL) közel nyolcszor annyi pénzt tudott a kampányára fordítani, mint az RMDSZ. „Az elmúlt nyolc évben igenis voltak eredményeink. Ám sokak számára fontosabb volt a kiosztott töltött káposzta és a farmernadrág. Az USL fanatikus gépezete bedarált minket. Mindenhova bebújtak, a templomtól az iskolákon keresztül a gyárakig. Az ortodox papok hónapok óta sulykolták az emberekbe, hogy le kell váltani a magyar város- és megyevezetést. Ha valamit el akarunk érni, lehet, hogy mi is hasonló eszközökhöz kell nyúljunk. Mozgósítás terén sok mindent át kell gondolnunk", jelentette ki Kereskényi.

Június 19-én, kedden összeül az RMDSZ választmánya, ekkor igyekeznek hideg fejjel levonni a tanulságokat, a következtetéseket és dönteni arról, miként készítik elő az őszi, parlamenti választásokat. Ugyanitt esik majd szó az alpolgármesteri illetve megyei tanács alelnöki tisztségeiről is. „Az RMDSZ-es polgármesterek megyeszerte kétségbe vannak esve. Erkölcsi kötelességünk segíteni nekik, ezért szükség lenne egy alelnöki tisztségre a megyei tanácsnál", mondta.


Szatmárnémeti városi tanácsában viszont abszolút többséget szerzett az USL. Ennek következtében a vagyonkezelési kérdéseken kívül, ami 2/3-os jóváhagyást követel, az USL bármit el tud fogadni. Köszönhető ez többek közt az MPP, EMNP, Boér Ádám triónak is, akik csak annyit értek el, hogy egy tanácsossal kevesebbje lesz az RMDSZ-nek, ugyanakkor az általuk összesen kapott közel 1500 szavazat bebizonyította: ők semmiféle alternatívát nem jelentenek az RMDSZ-szel szemben.

„ A közel 19.000 szavazónk, és általában a szatmári magyar emberek számára fontos, hogy tudják, van kihez forduljanak a polgármesteri hivatalban. Ezért lenne fontos egy alpolgármesteri tisztség. De vannak ennek buktatói is. Mindenképpen leülünk azért tárgyalni, aztán a keddi választmány dönt erről is”, mondta a leköszönő alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: