2012-10-15 11:24:19• hírek • MTi

Új lemezt ad ki és turnéra indul a Tankcsapda

Három év után új stúdiólemezt ad ki novemberben a Tankcsapda, ezt követően pedig nyolc állomásos koncertturnéra indul az egyik legnépszerűbb magyar rockzenekar.

A Rockmafia Debrecen című, november 8-án megjelenő album lesz a zenekar első stúdiólemeze, amelyet már az év elején érkezett Sidlovics Gábor gitárossal együtt rögzített - közölte Bakó Csaba sajtófőnök hétfőn az MTI-vel.
"Egy izmos, keménykötésű lemezt csináltunk, amin persze van néhány lazább pillanat is" - idézte a zenekart a közlemény. Az új albumon tizenkét dal kapott helyet, köztük a márciusban közzétett első friss szám, az ország mai közérzetével foglalkozó, szókimondó M.A.F.V., illetve a Hatalom nélküli rend; mindkettőhöz videoklip is készült.

A lemez megjelenését követően indul a Tankcsapda Rock a nevem című őszi turnéja; az első állomás november 10-én Miskolcon lesz és december 29-én a hagyományos debreceni bulival zárul a Főnix Csarnokban.

Az együttes 1989-ben alakult, és eddig tizenkét albumot készített. A Tankcsapda ezen a néven 1989. október 14-én lépett fel először Debrecenben, az Auróra vendégeként, és abban az évben decemberben jelent meg első demókazettája Baj van! címmel. A zenekar 2009. augusztus 10-én, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján több mint 35 ezer néző előtt adott 20. születésnapi szuperkoncertet.

Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003). Legutóbbi stúdióalbumuk 2009-ben jelent meg Minden jót címmel. A zenekarban az alapító Lukács László énekel és basszusgitározik, Sidlovics Gábor gitározik és Fejes Tamás dobol.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: