2018-10-15 11:12:10• hírek • Közlemény

Új lelkipásztor Erdődön

Megkezdte szolgálatát a reformáció bölcsőjében Kaszaniczki Csongor lelkipásztor. A szépen megtelt erdődi templomban ő hirdette az Igét, és elkísérték mindazok, akik az utóbbi években pásztorolták a gyülekezetet.

Vasárnap délben 12:00-kor szólt a templom harangja, majd a gyülekezet hittel énekelte a 433. ének szavait: „Szólj, szólj hozzám Uram, mert szolgád hallja szódat.” Szólt is az Ige Jelenések Könyve 10 fejezete 10. és 11. verse alapján, amit együtt olvasott a gyülekezet: „Átvettem az angyal kezéből a könyvecskét, és megettem: a számban olyan édes volt, mint a méz, de amikor megettem, keserűvé lett a gyomrom. És ez a szó hangzott felém: Ismét prófétálnod kell sok népről és nemzetről, nyelvről és királyról.”

 

A kinevezett lelkipásztor prédikációjában elmondta: Az Úr elhívott szolgáinak is szüksége van a folyamatos megerősítésre, de ugyanakkor ebben kap megerősítést a mindenkori keresztyén ember és a gyülekezet. Az Úr bátorító szava erősít ma mindnyájunkat. Szükség van az Úr biztató megerősítésére. Így lehet az üzenet a maga teljességében sokatmondó. Miért? Azért mert az Igei útmutatás ma mindenkinek szól. A hatalmas Isten az, aki vezet és oltalmaz bennünket naponként. Így visel gondot egy gyülekezetre. – mondta Kaszaniczki Csongor.

 

Az istentiszteletet követően a már részeiben használható Drágffy Gáspár Egyháztörténeti Központban került sor a szeretetvendégségre, ahol Rácz Ervin a gyülekezet előző lelkipásztora és Jobb Domokos az utóbbi időszakban beszolgáló lelkész is jelen volt.

 

Rácz Ervin a közösség fontosságára hívta fel a figyelmet: „Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, a mi Urunk Jézus Krisztussal való közösségre.” (1Kor 1,9) Óvva intette a gyülekezetet a szakadásoktól és kérte, hogy figyeljenek oda új pásztorukra, aki a hű pásztort, Jézus Krisztust szolgája. Ezt követően biztató szavakat intézett barátjához és tanítványához Kaszaniczki Csongorhoz, és megköszönte az utóbbi évben végzett szolgálatatot és tőle megszokott tiszta igei útmutatást Jobb Domokos ombodi lelkipásztornak.

 

Kereskényi Sándor a Szatmár Megyei Tanács képviseletében, mint irodalomtörténész érkezett az eseményre. Abbéli örömének adott hangot, hogy Erdődón az utóbbi évtizedekben identitást erősítő eseményekben nem volt hiány. Az erdődi közösség pedig őt a Petőfi ünnepségeken és ez alkalommal is szívesen fogadta.

 

A Drágffy-központ ugyan még nincs befejezett állapotában, de már használatba lehet venni, hogy legyen az a helyi reformátusság és magyarság számára továbbra is egy lelki és szellemi műhely és ahol Kaszaniczki Csongor az elkövetkezendőkben szolgálhatja Urát. Isten áldja szolgálatát!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: