2015-09-22 13:37:39• hírek • Kocsis Zoltán

Új kultúrotthont épít a sárközújlaki önkormányzat

Hamarosan két újonnan tündöklő kultúrotthonnal büszkélkedhet a sárközújlaki önkormányzat, pontosabban azok a települések, amelyek közigazgatásilag a kisvároshoz tartoznak. Kissárközön jelenleg is zajlik a modernizálás, Meggyesgombáson pedig várhatóan napokon belül elkezdődik az építkezés.

Mint a fentiekből is kiderül, a kisebb beruházás Kissárközön zajlik. Az alig 300 lakosú kis településen a meglévő kultúrotthon épülete állaga lehetővé tette, hogy az önkormányzat csupán felújítással rendbe hozza. Így az elmúlt hetekben-hónapokban teljes külső-belső felújításon esett át a művelődési ház: tetőszerkezet-csere, hőszigetelő nyílászárók, új vakolat, új festés. Ezzel azonban még nincs vége a munkálatoknak, következik ugyanis az új padlócsempe. Mindez a várakozások szerint egy hónap múlva kerülhet a helyére és mintegy 40.000 lejébe kerül az önkormányzatnak, számolt be Piricsi Artúr polgármester.

Néhány kilométerrel odébb, Meggyesgombáson viszont már olyan rossz állapotban volt a kultúrotthon, hogy azt le kellett bontani. A régi épület ráadásul öt különböző részből állt, más-más állapotban.

Az új kultúrotthon felépítésének közbeszerzési licitje már megvan, a kivitelezési szerződést aláírták, Piricsi reményei szerint legkésőbb a jövő héten elkezdődik az építkezés. A polgármester tervei szerint az idei esztendőben „pirosba" húzzák fel az épületet, majd jövőre folytatják a munkát az 1100 lakosú faluban. A teljes beruházásra 430.000 lej került jóváhagyásra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: