2014-03-04 16:31:53• hírek • Kocsis Zoltán

Új kukák, új park és új járdák Sárközújlakon

A köztisztaság és a város összképe is javulhat a polgármesteri hivatal újabb beruházásait követően Sárközújlakon. A Szatmár megyei kisvárosban százon felüli új kukát helyeznek ki, új parkot alakítanak ki és új járdát öntenek.

A városközpont, a Petőfi Sándor Általános Iskola és a római katolikus templom körül már kihelyeztek közel 30 darab vadonatúj kukát. A régi, szétrozsdázott fémkukákat új műanyagszemetesek váltották. Az önkormányzat összesen száz darabot vásárolt, ennek megfelelően pedig a következő hetekben-hónapokban továbbiakat helyeznek majd ki a közintézmények közelébe, valamint a városhoz tartozó falvakban is. Emellett nyolc nagyobb szemétgyűjtő került szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek elé: ezekbe csakis üvegeket szabad dobni. Ám nem csak a szórakozóhelyek és vendéglátóipari egységek üvegei kerülhetnek bele, hanem a lakosságot is arra kérik, abba gyűjtsék fölösleges üvegeiket.

„Azt remélem, hogy a lakosok értékelik ezt és a rendeltetésének megfelelően használják majd az új szemeteseket. Nem szeretném, ha égve beledobott cigarettacsikkek miatt begyúlna, vagy egyéb módon tennék tönkre", mondta Piricsi Artúr polgármester. A teljes beruházásra 20.000 lejt áldozott az önkormányzat, tette hozzá.

A városkában idén is folytatódik a járdák építése: öntött és térkövezett járdák is készülnek a következő hónapokban. A város összképét javítja majd az a kis park, amit a Scantei utcában alakít ki a polgármesteri hivatal.

Mindemellett gőzerővel folyik a lakodalmas terem felújítása is. A tetőszerkezetet tavaly kicserélték, jelen pillanatban a konyha bővítésén és modernizálásán dolgoznak. Igyekezniük kell, mert májusban az első pár már használni akarja a termet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: