2009-04-07 13:29:44• hírek • Ferenczi Noémi

Változik a közlekedés a központban

A közlekedési bizottság keddi ülésén több fontos kérdésben döntés született, mint például a központ kis utcák egyirányusítása, a fekvőrendőrök visszahelyezése, valamint az Independentei utcán állomásozó taxisok áthelyezése a közeli szupermarket parkolójába.

A keddi ülésen tárgyalóasztalra került az Országos Környezetvédelmi Őrszolgálat azon felszólítása is, mely szerint éjszakára tiltsák ki a város területéről az építkezési anyagokat szállító teherautókat, ugyanis azok áthaladása éjjel zavarja a lakosokat. A bizottság meglehetősen elutasítóan viszonyult a problémához. Mindannyian egyet értettek abban, hogy nem lehet ilyen módon diszkriminálni bizonyos járművek áthaladását és a kihelyezendő közlekedési táblák szempontjából is nehézkes lenne a dolog.

A gyűlésen megtárgyalták a szatmárzsadányiak azon kérését, hogy a 30 kilométer per órás sebességkorlátozó tábla helyett inkább egyenetlen útszakasz táblát helyezzenek ki. A bizottság jóváhagyta a kérést.

 

A város központi forgalmának javítása érdekében hamarosan több utcát egyirányúsítani fognak. A Decebal és a Micu Klein utcán egyirányúak lesznek a Transilvania sugárút felől a régi központ felé, a Mircea cel Batran utca pedig a Cuza Voda felől a Transilvania sugárút felé lesz egyirányú. Az Aurel Pop utcán is változni fog a forgalom, ugyanis hamarosan csak a Cuza Voda utca felé haladók hajthatnak majd be ebbe az utcába.

A közlekedési bizottság jóváhagyta a fekvőrendőrök visszahelyezését a megyeszékhely forgalmasabb pontjaira. Néhány napon belül fekvőrendőr lassítja majd a száguldó sofőröket a Székesegyház előtti gyalogátkelőnél, a Batizi úton a városba érkezők sávján, a Lucian Blaga utcán, szintén az érkező autósok számára. Fekvőrendőrt szerelnek fel továbbá a Corvinilor és a Traian sugárút kereszteződésénél lévő gyalogátkelőnél és a felüljárónál is.

Túrós Lóránd, városi tanácsos, a bizottság tagja a Szatmár.ro-nak elmondta, csak azokra a helyekre helyezik vissza a fekvőrendőröket, ahol tavaly nem ment tönkre miattuk az aszfalt. Idén pedig jóval masszívabb, korszerűbb fekvőrendőrök vigyáznak majd a gyalogosok épségére.

Az Independentei utca forgalmát a taxisok áthelyezésével szeretnék megoldani. Javaslatot tette arra, hogy az ezen az utcán állomásozó taxisokat helyezzék át a közeli szupermarket parkolójába.

Várhatóan kisebb lesz majd a torlódás az egyirányúsítást követően a könyvtár utcájában

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: