2009-10-22 17:59:06• hírek • Ferenczi Noémi

Új közlekedési rend a Solidaritatiiban

A közlekedési bizottság bevezetné, hogy a Solidaritatii lakónegyedben csak a Humulești, Ipotești és Călinescu utcán legyen kétirányú a forgalom. Az összes többi utcán egyirányú lenne a közlekedés.

A polgármesteri hivatal keretében működő közlekedési bizottság legutóbbi ülésén a testület jóváhagyta a rehabilitáción átesett Solidaritatii lakónegyed közlekedésének átrendezését, új közlekedési táblák kihelyezését, konkrét kérdésekben azonban nem döntöttek. Jobbnak látták, ha a bizottság tagjai a helyszínen vizsgálják meg, hogy a zóna túlzsúfolt forgalmát hogyan lehetne gördülékenyebbé tenni.

A hét folyamán terepszemlén vett részt a bizottság néhány tagja. Az ott tapasztaltak alapján javaslatot fognak tenni a környék közlekedésének átrendezésére. A tervek szerint, csak a Humulești, Ipotești és Călinescu utcán lesz kétirányú a forgalom, az összes többi utcát egyirányúsítják. Ezeken az utcákon tilos lesz a parkolás, ugyanis a leparkolt járművek igen megnehezítik az áthaladást.

A közlekedési rendőrség javaslatára, a bizottság további 13 a régi központ környékén lévő utca egyirányúsítását fontolgatja. Erről a problémáról szintén nem foglalt állást a legutóbbi ülésen a bizottság, mindannyian egyet értettek abban, hogy ilyen fontos kérdésben nem szabad elhamarkodottan dönteni.

A lakosság visszajelzései szerint, sokan nem találják indokoltnak az egyirányúsítás bevezetését.


Idén gejeződött be a Solidaritatii lakónegyed felújítása
Idén fejeződött be a Solidaritatii lakónegyed felújítása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: