2007-01-09 12:31:59• hírek • Tamás Jakab

Új kiállítás

 Szatmárnémetiben tárlat nyílik Lendvay Zoltán festményeiből.

 2007 január 11-én, csütörtökön 17 órai kezdettel nyílik meg az a kiállítás, melyet a Pannónia (Dacia) Hotel előcsarnokában rendeznek meg, és Lendvay Zoltán nagykárolyi festőművész képeit tartamazza.

A neves művész Nagykárolyban született 1959-ben, ahol jelenleg is él és aktívan alkot. 1978-ban érettségizett a Szatmárnémeti Képzőművészeti Gimnáziumban. Első egyéni tárlata 1989-ben volt a  szülővárosában, majd ezt követte számos hazai és külföldi egyéni kiállítás (Nagyvárad, Kolozsvár, Tasnád, Érmihályfalva, Budapest, Sopron, Orosháza, Burgkirchen, és több közös tárlat Budapesten, Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Piskolton, Bogácso).

Magát főleg tájképfestőnek tartja, ezért kihasználja az alkotótáborok adta lehetőségeket (Budapest, Érd, Bogács stb.) de rokonszenvezik a portréfestés és a kompozíciók adta témákkal is. Hitvallása szerint: Pillanatok vannak igaziak és nem igaziak. Az igazi pillanatok azok, amelyekben megcsillan az örökkévalóság.  A tervezett kiállítás az "Alkotóház" Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében fog megvalósulni.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: