2012-01-17 17:25:09• hírek • Szatmár.ro

Új képzést kezdenek

Szombaton új, két éves képzést indít a Szatmári Római Katolikus Püspökség Kórházpasztorációs Irodája, önkéntes beteglátogatók számára.

A szatmárnémeti, Conta utcai Szent Alajos konviktusban találkoznak szombaton, idei első képzésalkalmukon az egyházmegye önkéntes beteglátogatói. Új kezdet lesz ez a találkozó, hiszen, miután tavaly novemberben kiértékelték és lezárták előző képzéssorozatukat, most új, két éves ciklust kezdenek.

Erre gyakorlott beteglátogatókat, de a program iránt most érdeklődő híveket egyaránt várnak, hiszen az előttük álló két év során nem ismételni, hanem kibővíteni, továbbépíteni szeretnék a megismert gondolatokat - a mindenkori alapok tisztázásával. Így épül fel majd az a háttértudás, amit gyakorlatban is kipróbálhatnak a beteglátogatás iránt hivatást érzők.

A kiinduló pont szombaton a szenvedés teológiája lesz. Mindenek előtt a fájdalmat, magát kell megérteni, hogy aztán az értelmes, értékteremtő oldalát fel tudják fedezni és kínálni. Ft. Veres Attila kórházlelkész előadása erre igyekszik majd rámutatni, de a résztvevők is elmondhatják gondolataikat, tapasztalataikat a szenvedés témakörében. A reggel tíz órakor kezdődő képzésnap, közbeiktatott ebéddel hozzávetőlegesen délután három óráig tart. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Szombaton újabb önkéntes beteglátogatók képzése veszi kezdetét

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: