2016-04-15 13:10:47• hírek • Szatmár.ro

Új képzés, új emberekkel

Az egyházmegyei kórházpasztorációs iroda szombaton indítja következő önkéntes beteglátogatói képzését.

Az önkéntes beteglátogatók időnkénti találkozói két fontos szerepet töltenek be. Egyrészt képzésként szolgálnak az időnként érkező új tagoknak - őket megismertetik a betegek látogatásának módjával, aztán bevezetik a gyakorlatba -, másrészt pedig lehetőséget adnak a beteglátogatóknak, hogy elengedjék azt a sok fájdalmat, gyötrelmet, amivel a kórházakban találkoznak.

Most új képzés indul, Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens az elmúlt pár hónapban meglátogatta a plébániaközösségeket, és a vasárnapi szentmisék végén toborzott tagokat, beszélve a szolgálat szépségeiről. Ennek eredményeként jelentkeztek annyian, hogy új előadás-sorozat indulhat. Az első ilyen alkalomra április 16-án, szombaton kerül sor, amikor Ft. Jakab Norbert, a szatmárnémeti Szent Antal egyházközösség plébánosa tart előadást a betegség-boldogság ellentét feloldásának lehetőségeiről, de bemutatják majd a képzés ívét, megismerkednek az alapvető szabályokkal és a "veterán" beteglátogatók is mesélnek tapasztalataikról.

A képzés jellegű találkozó a Scheffler János Lelkipásztori Központ udvaráról elérhető Szent István teremben, reggel 10 órakor kezdődik, szeretettel hívnak és várnak bárkit, aki meghívást érez a segítségnyújtás, vigasztalás ezen formájára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: