2009-11-09 16:05:39• hírek • Gozner Gertrud

Új kazánt kap a Hypocrat Klinika

Megoldódni látszik a Hypocrat Klinika ügye, miután hétfői  rendkívüli gyűlésén a Megyei Tanács pénzt különített el a klinika kazánjának a kicserélésre.

A befektetés összege 15 ezer euró, ami teljes mértékben meg fog térülni a bérketi díjakból - nyilatkozta lapunknak Csehi Árpád, a tanács elnöke. A kazánra szánt pénzt valójában megelőlegezik a bérlőknek - tette hozzá.

A megyei tanács pénzeket csoportosított át, és elhalasztottak korábban leszögezett munkákat, mivel a Hypocrate klinika sürgősebb beruházást igényel. Körülbelül tízezer lakost lát el ez az egészségügyi intézmény, és megengedhetetlen, hogy kisgyermekeket nyolc fokban vizsgáljanak meg - fejtette ki Csehi. A megyei tanács elnöke elmondta, hogy a Decebal híd melletti Megyei Útépítő Vállalat fűtésrendszerének a megoldása került ezzel halasztásra.

Amint korábban tudósítottunk róla, a klinikán rendelőt bérlő orvosok panasszal fordultak a megyéhez, miszerint működőképes kazán híján hidegben látják el a beteget, ráadásul attól féltek, hogy november elsejétől az áram és a vízszolgáltatás is megszűnik az épületben. A klinika ugyanis kényes jogi helyzetben van, a Hypocrat Kft. törvénytelenül adta albérletbe az ott található rendelőket.

A tanács igyekszik fokozatosan törvényesíteni a helyzetet. A következő tanácsülésen benyújtják azokat a dokumentumokat, amelyek segítségével licitre bocsáthatók lesznek ezek a rendelők - magyarázta Csehi Árpád. A kazán beszerelésével szeretnénk normális körülményeket biztosítani a betegeknek és az orvosoknak, az új bérleti szerződések megkötésével pedig törvényes keretek közé szeretnénk helyezni az ott praktizáló orvosokat - tette hozzá az elnök.

A régi kórház szintén új kazánra vár. Vasile Fernea, a Megyei Kórház gazdasági igazgatója szerint a hónap közepére várható az új hőközpont beszerelése. A pszichiátriai osztályon szintén nincs fűtés, a Vöröskereszt már gyűjtést is szervezett, hogy takarókkal lássák el a beutalt betegeket. Ezen osztály átköltöztetése remélhetőleg november huszadika körül meg fog valósulni - tette hozzá Fernea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: