2012-05-10 12:16:57• hírek • Szatmár.ro

Új kardiológus szakorvos a Korall Klinikán!

Dr. Orbán Viktor, a szatmárnémeti Korall Klinika új kardiológus szakorvosa.
Dr. Orbán Viktor, a szatmárnémeti Korall Klinika új kardiológus szakorvosa.

A szatmárnémeti Korall Klinikán többek között szívgyógyászati diagnosztikus és terápiás beavatkozások elvégzésére is lehetőség nyílik az ott működő tapasztalt szakorvosok irányításával. Dr. Orbán Viktor kardiológussal, a klinika csapatának új tagja nyilatkozott a Szatmár.ro-nak végzettségéről, feladatköréről és terveiről.

Dr. Orbán Viktor a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen végezte tanulmányait 2011-ben. Rezidensként ügyeletvezető orvos volt a helyi kórházban, most pedig a szatmárnémeti Korall Klinikán kezdte meg pályafutását. Elmondása szerint: még ettől az évtől a Szatmár Megyei Kórház kardiológia osztályának csapatát is bővíteni fogja.

Mint megtudtuk a Korall Klinika kardiológusainak főbb tevékenységei a szív- és érrendszeri betegségek diagnosztizálása, a rizikófaktorok felderítése, kezelése, az optimális gyógyszeres kezelés beállítása és komplex rehabilitáció.

A szív- és érrendszeri betegségek jelentős része megelőzhető, vagy korai stádiumban felismerve eredményesen gyógyítható, ebben nagy jelentősége van a kardiológiai szűrővizsgálatoknak. Fontos, hogy bárki, aki panaszai biztos hátterére kíváncsi, időben keressen fel egy szívgyógyászt, hiszen korai stádiumban még meg lehet előzni a súlyos betegség kialakulását, sőt kevesebbe is kerül a kezelés.

A klinika kardiológia-rendelőjében mindenekelőtt fizikális vizsgálatot végeznek, tisztázzák a szív- és érrendszeri panaszok rizikófaktorait, a betegségek családban való előfordulását. Emellett nyugalmi és terheléses vizsgálat, EKG vizsgálat, 24 órás EKG Holter vizsgálat és szívultrahang vizsgálat is végezhető.



A klinika orvosai a gyógyszeres kezelés mellett, betegségmegelőző és rehabilitációs tevékenységet is folytatnak. Ennek érdekében végzik a korai felismerést biztosító kardiológiai szűréseket a legmodernebb felszerelések használatával.

„A Korall Klinikán minden szükséges felszerelés megvan ahhoz, hogy egy alapos kivizsgálást végezhessünk. Természetesen, ha komplexebb problémákkal találkozunk, a pácienst azonnal továbbküldjük olyan központba, ahol szakszerűen kezelhető a betegség." - magyarázta Dr. Orbán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: