2008-10-13 18:31:21• hírek • Parajdi Andrea

Magyarul is lehet vizsgázni

Már régóta tervbe van, hogy a jogosítvány megszerzéséhez szükséges számítógépes elméleti vizsgát több nyelven is bevezetik. Ezidáig csupán találgathattunk a dátumokról, azonban most már biztos, hogy október 15-től magyar nyelven is lehet vizsgázni.

Fellélegezhetnek azok a leendő sofőrök, akik a román nyelv ismeretének hiányában még nem próbálkoztak  a számítógépes vizsgáztatási rendszer bevezetése óta jogosítványt szerezni, vagy éppen ezen okból már többször is elbuktak.

Október 15-től országszerte beindítják a magyar nyelvű számítógépes vizsgáztatást, így mindenki maga döntheti el milyen nyelven szeretne vizsgázni. November elsejétől angol, német és francia nyelven is elérhetők lesznek a tesztkérdések.

Az idei évben nagymértékű változtatás történt az elméleti vizsgák folyamata körül, míg korábban évekig papíron karikáztak a vizsgázók, a nyár közepétől már érintőképernyős számítógépen kell választaniuk a válaszok közül. Az idei év újításai közelebb vitték Romániát a nyugati országok színvonalához.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: