2018-08-27 14:40:16• hírek • Bede Emőke

Új járdaburkolat mellé új csatornafedél is dukál

Aki figyelmes szemmel közlekedik a városban, vélhetően észrevette az új csatornafedeleket, melyekkel a Traian sugárúton lehet találkozni.

Az utóbbi hetekben korszerűsítették a Traian sugárút járdáit, a Divatháztól a Kossuth-kertig és vissza. Eltűntek a gödrök és repedések, melyek nem egyszer okoztak kellemetlenséget a gyalogosoknak, a gyalogosok immár frissen lerakott térköveken közlekedhetnek. Nemrégiben pedig a vadonatúj csatornafedelek is a helyükre kerültek. A fedél közepén Szatmárnémeti címere található, ezt pedig a város neve futja körbe magyar, román és német nyelven, valamint szerepel rajta az idei évszám is.



Az önkormányzat 2018-ban nagy hangsúlyt fektet a város arculatának megújítására és egységesítésére. Ennek egyik első lépése volt Szatmár grafikai arculatának modernizálása és a címer megújítása. A modern idők kihívásainak megfelelően átdolgozott címer nem szakad el az előzőtől, viszont segít egy egységes képet kialakítani a városról, ugyanis a hivatalos felületeken és dokumentumokon napjainkban már ez a logó látható. Ezzel a törekvéssel kéz a kézben jár a többnyelvűség is, melynek köszönhetően pl. a Szamos nagyáruház legfelső emeletén, az egységes ügyintéző irodában minden információ román és magyar nyelven is olvasható. Az új csatornafedeleken is ezt az elvet követik, hiszen Szatmárnémeti neve három nyelven is szerepel a rajtuk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: