2014-02-04 16:22:37• hírek • Kocsis Zoltán

Új ivóvízkezelő állomás Sárközújlakon, Tasnádon

Spanyol cég jóvoltából - na meg az Európai Unió támogatásával - újul meg Sárközújlak, Tasnád és Avasfelsőfalu ivóvízellátása. Az erről szóló szerződést kedd délelőtt az Avasfelsőfali Polgármesteri Hivatal épületében írták alá az illetékesek.

A kontraktus fejében a spanyol Espina Obras Hidraulicas cég vállalta, hogy a következő 15 hónap leforgása alatt felújítja és modernizálja az ivóvizet kezelő állomást, valamint az azt vízzel ellátó kutakat Tasnádon és Avasfelsőfaluban, míg Sárközújlakon teljesen újat épít.

Az Espina Obras Hidraulicas székhelye a spanyolországi Santiago de Compostela városa. A cég honlapja szerint igen komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, hisz dolgoztak már többek között Uruguayban, Irakban, Szudánban vagy éppen Ruandában. A Szatmár megyei szerződésük értéke 25,8 millió lej.

A sárközújlaki, tasnádi és avasfelsőfalui beruházás az „Ivóvíz- és kanalizálási hálózat bővítése és rehabilitálása" elnevezésű projekt része. Ennek összköltségvetése 433,519 millió lej, célja pedig, hogy Szatmárnémetiben, Batizon, Lázáriban, Szatmárpálfalván, Ombodon, Szatmárudvariban, Nagykárolyban, Mezőfényen, Kaplonyban, Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Sárközújlakon, Erdődön és Nagymadarászon bővítsék, illetve adott esetben felújítsák a kanalizálási és ivóvíz hálózatot. A költségek 78,5%-át az Európai Unió, 12%-át a román állam, 1,84%-át az érintett önkormányzatok, 7,60%-át pedig az Apaserv biztosítja - az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank hitelének köszönhetően.

Az erről szóló szerződést 2012. március 17-én Csehi Árpád, a megyei tanács akkori elnöke, valamint Leitner János, az Apaserv február elején menesztett igazgatója írta alá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: