2009-03-31 16:56:33• hírek • Parajdi Andrea

Új igazgatótanácsra van szükség

Új tagokat jelöl ki a városvezetés a Transurban Közszállításért Felelős Vállalat igazgatótanácsába és felügyelőbizottságába. Ilyés Gyula polgármester szerint ahhoz, hogy a vállalat kilábaljon a veszteséges pénzügyi helyzetből, olyan vezetőkre van szükség, akik jövedelmező gazdasági tevékenységeket folytatnak.

Március 31-én, kedden a városi közszállítás ügyében újra tárgyalóasztalhoz ült Ilyés Gyula polgármester és Kereskényi Gábor közszállításért felelős alpolgármester a Transurban Rt. igazgatótanácsával, felügyelőbizottságával, valamint a szakszervezet képviselőivel. Ahogyan már többször beszámoltunk róla, a Transurban veszteségeinek kiküszöbölése érdekében drasztikus megszorítások életbeléptetését tervezi a városvezetés. Elképzelések szerint az április 30-i, városi tanácsülére már előterjesztik azt a hosszutávú stratégiai tervet, amely a kiadáscsökkentés lehetőségeit vonultatja fel, ezek mellett pedig a vállalat 2009-es költségvetéséről is döntenek.

A keddi gyűlésen megegyeztek arról, hogy a Transurban vezetősége összeállítja a közszállítás hosszútávú fejlesztési tervét, amelynek tartalmaznia kell az egyes vonalak átszervezését, valamint a felkészülést a 2011-es megyei versenytárgyalásra, így ugyanis megpróbálhatnák visszaszerezni a vidéki járatok egy részét.

Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta: ezzel párhuzamosan egy rövidtávú ütemterv is készül, amelyet egy hónapon belül életbe kell léptetni. Mint mondja, mindenekelőtt elemezni kell a járulékos tevékenységek (autómosó, műhelyek, műszaki vizsgasor, tahográf vizsgálat, kioszk) hatékonyságát, a veszteséget termelő egységeket pedig fel kell számolni.

-Egy biztos, hogy a Transurban igazgatótanácsa és felügyelőbizottsága ilyen összetételben nem működhet tovább. Nem nézhetjük tétlenül, hogy a városunk közszállítását végző cég egyszerűen összeomlik. Olyan vezetőkre van szükség, akik a jövőben jövedelmező gazdasági tevékenységet tudnak folytatni - véli Ilyés Gyula polgármester, aki azt is hangsúlyozta, hogy a Transurbannal komoly személyzeti problémák vannak.

A polgármester elmondta, az elkövetkezendő hónapokban az a cél, hogy a felesleges kiadásokat és a felesleges munkaerőt lefaragják, egyedül a sofőrök személyzeti struktúráját nem fogják megbolygatni. Ilyés azt is hozzátette, hogy a városvezetés nem támogatja azt az intézkedést, hogy az alkalmazottak ebédjegyeinek a megvonását is kiadáscsökkentő módszerként használják. -Ez egy minimális anyagi megterhelés, amelyet mindenképpen fel kell vállalni. Ez a legolcsóbb formája annak, hogy jövedelemhez juttassuk, az amúgy sem túl nagy keresetű embereket - fejti ki a polgármester.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: