2018-07-04 06:09:32• hírek • Közlemény

Új igazgató a Caritas élén

Láng László négy évnyi kitartó és eredményes munkáját 2018. júliusával kezdődően Román János nagybányai esperes folytatja.

Tegnap délelőtt ünnepélyes keretek között került sor a Szatmári Egyházmegyei Caritas központi székhelyén a szervezet új igazgatójának kinevezésére. Az eseményen jelen volt Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök, méltatva a mandátuma végéhez érkezett Láng László tevékenységét, aki négy évig töltötte be a Caritas vezérigazgatói szerepét. „A Jóisten mindenkinek ad kegyelmet ahhoz, hogy azt a feladatkört, amit rábíznak be tudja tölteni, ha kapcsolatban marad ezzel a kegyelemmel. Köszönöm a doktor úrnak, hogy ő kapcsolatban maradt ezzel a kegyelemmel, és nagyszerűen be tudta tölteni azt a feladatot, amivel megbíztam.” – mondta az egyházi vezető.


Láng László megköszönte a püspök atyának a támogatást és a jó együttműködést, melyben része volt, a Caritas munkatársainak pedig áldozatos munkájukat. Ezt követően szimbolikusan átnyújtotta a Caritas kulcsát utódjának, Román Jánosnak, aki eddig nagybányai esperesként szolgált. Az új vezérigazgató elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja a püspök atya részéről ezt a megbízást. A Caritas jelképéből kiindulva, az nem affektív szeretetről szól, hanem effektívről. Ez a legnagyobb feladatunk, hogy a szervezetünk által képviselt keresztény értékeket ebben az irányban éljük meg, és akkor biztos vagyok benne, hogy Isten áldása is lesz a mi munkánkon” — hangsúlyozta Román János.


Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: