2017-07-06 17:50:52• hírek • Szatmár.ro

Új időpontban, új programokkal érkezik az Utcazene Fesztivál!

fotó: Babos Katinka
fotó: Babos Katinka

Új időpontban, szeptember 15-16-17-e között kerül megrendezésre az Utcazene Fesztivál Szatmárnémetiben - számos újdonságot hoz a rendezvény.

"A dátumváltoztatásnak egyszerű tehnikai oka van: a Coposu sétány és rendezvénytér számunkra az egyik legfontosabb helyszín, ez a szakasz pedig a következő két hónapban átépítésre kerül. Már tavaly is fokozottan kellett figyeljünk a teret borító deszkák állapotára, szeptemberre viszont megoldódik ez a probléma. Ez egy személyes vélemény, kérem nézzék el nekem: ez a tér nem játszótérnek épült, tehát nem itt kell megtanítani a gyermeket biciklizni vagy gördeszkázni, ez egy rendezvénytér: koncertnek, filmvetítésnek és hasonló eseményeknek ad remek megszervezési lehetőséget" - mondja Butka Gergő, az Utcazene Fesztivál szervezője.

Mint kiderült, a közönség nagyon jól fogadta az időpontváltozás hírét, megértették, hogy ez egy szükséges lépés volt. Néhány zenekar kiesett az időpont miatt de érkeznek újak helyettük: 3 év után a szervezők elérték, hogy már nem ők keresik meg a fellépőket, hanem azok jelentkeznek, általában a Facebookon. "Néhány zenekart fájó szívvel lemondtunk, de ők is tudják, hogy a fesztiválszervezésben ilyen logisztikai problémák bármikor előfordulhatnak. A közönség jól fogadta a hírt, nagy örömünkre egyre többen jelentkeznek önkéntesnek, szervezőnek az Utcazene csapatba" - magyarázza a szervező.

Nemzetközibb fesztivál, csodabogarakkal

Tavaly már "nemzetköziesítették" a fesztivált, már StreetMusic Festival néven fut, az utcazenélők között ugyanis egyre több a külföldi, egyre több az életvitelszerűen utcán zenélő művész. Dublintól Heidelbergig számos város utcai művésze érkezett Szatmárra. Idén még erősebb lesz ez a trend, annyira hogy már tavasztól több külföldi kiemelkedő művésszel, zenekarral tárgyalnak. Fontos újdonság, hogy az előző évek sikere alapján idén a zene mellett megjelennek az utcai művészek, bűvészek, artisták és egyéb csodabogarak.
 
De vannak jelentkezők például Finnországból és egy francia világzenei formációval is tárgyal a szervezőcsapat.

Street Food fesztivál

Másik jelentős újítás: Szatmárnémetiben először különleges gasztronómiai élményt hoz a fesztivál a közönségnek: a többi más városban sikerrel futó street food fesztiválok után, idén a szatmáriak is kóstolót kapnak a kézműves sörök, különleges burgerek és ínyencfalatok világából.

 

"Mint minden évben, idén is egyre közelebb kerülünk a távlati célunkhoz: hogy az Utcazene Fesztivál a szatmáriak egyik kedvenc rendezvénye legyen de emellett más városokból is érkezzenek ide turisták, akik az itteni szállodákban, apartmanokban, éttermekben, szórakozóhelyeken költik el a pénzüket. A szatmári rendezvényturizmus egyik remek eszköze lehet az Utcazene, ahogyan azt példaképeink, a Ferrarai vagy Veszprémi Utcazene Fesztivál elérték már évekkel ezelőtt" - foglalja össze a távlati célokat Butka Gergő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: