2007-11-05 00:27:26• hírek • Szatmar.ro

Új honfoglalás: az építkezés szimbóluma

 Frunda: az RMDSZ nem valaki ellen indul a választásokon, hanem valakiért, az erdélyi magyarságért.

- Az Európai Unió alapelve, hogy a gazdagabb régiók támogatják a szegényebb térségeket. Nagyon fontos, hogy az uniós támogatások eljussanak Romániába és az erdélyi magyarság is részesedjen ezekből – fogalmazott Frunda György, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje szombaton, Zsibón. A Szilágy megyébe látogató országos karaván első állomásán Frunda György a Wesselényi szobor előtt találkozott a választópolgárokkal. -Józan ésszel, tiszta szívvel menjenek el szavazni november 25-én, szólította fel a jelenlévőket a Szövetség listavezető jelöltje.

Az RMDSZ nem valaki ellen indul a november 25-i választásokon, hanem valakiért, az erdélyi magyarságért – jelentette ki. A politikus Markó Béla szövetségi elnökkel, Sógor Csaba európai parlamenti képviselő-jelölttel, valamint a Szövetség számos vezető tisztségviselőjével együtt látogatott el Szilágy megyébe. A körút során a politikusok Zilah, Varsolc, Szilágysomlyó, Szilágynagyfalu, Zovány és Ipp magyarságával találkoztak.

Markó Béla kijelentette: az erdélyi magyarságnak nem a rombolást, hanem a tizenhét éve elkezdett folyamatos építkezést kell választania. A szövetségi elnök kifejtette: az RMDSZ választási jelszava, az Új honfoglalás gyakorlatilag az építkezés szimbóluma, hiszen ezt teszi a Szövetség tizenhét éve, ennek a nehéz küzdelemnek az árán sikerült visszaszerezni a magyar himnuszt, a magyar zászlót, az iskolákat, óvodákat, a közösségi javakat. Ezt a munkát kell most folytatni nemcsak Erdélyben, nemcsak Bukarestben, hanem Brüsszelben is – hangsúlyozta az elnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: