2013-05-28 13:48:42• hírek • Kocsis Zoltán

Új homok a homokozóba, tűzoltók mosták a Kossuth-kertet

Május utolsó két hetében alapos nagytakarítást tartanak a Kossuth-kertben és Szatmárnémeti több parkjában. A munkálatokat Radu Roca alpolgármester és Butka Gergely városi tanácsos ellenőrzi.

A nagytakarítás első lépéseként a Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tűzoltóit bevetve magas nyomású vízsugárral mosták fel a Kossuth-kert járdát, a játszóteret, sőt, még Zsuzsi vonatot is. Ezt követően egy speciális tisztítószerrel kenték be a játszótér elemeit a kártékony mikroorganizmusok ellen.

A következő lépésben ezen a héten kicserélik a homokot a gyerekek körében igen népszerű játszótéren, majd felmérik és kicserélik a megrongált, tönkre tett, működésképtelen világítótesteket.

Radu Roca alpolgármester elmondta, kidolgoztak egy új szabályrendszert, amely szabályozná a kutyák való bejárást vagy a kerékpározást Szatmárnémeti legnagyobb, három hektárnyi parkjában. „Szeretnénk megfelelő körülményeket teremteni azok számára, kik ebben a különleges parkban kívánják eltölteni szabadidejüket. Fontos, hogy ők biztonságban érezhessék magukat."

A parkok higiéniájának fenntartása szempontból fontos lépés, hogy az önkormányzat vezetői szerint sikerült elzavarni a varjakat az István-térről. „A tevékenységet folytatni fogjuk egész nyáron a Kossuth-kertben is", jelentette ki Butka.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: