2012-10-31 14:26:41• hírek • Szatmár.ro

Új gyermekgyógyásszal bővült a Korall Klinika csapata

Dr. Bagi Erzsébet gyermekgyógyász főorvos
Dr. Bagi Erzsébet gyermekgyógyász főorvos

A szatmárnémeti Korall Klinikán szeptembertől csecsemő- és gyermekgyógyászati szakrendelés indult, melynek keretében két szakorvos is várja a klinika kis pácienseit. Dr. Bagi Erzsébettel a klinika orvosi csapatának új tagjával beszélgettünk tervekről, célokról.

Több szülő is kifejezte azon kívánságát, hogy a szatmárnémeti Korall Klinika szakrendeléseinek köre gyermekgyógyászati rendeléssel bővüljön. A páciensek kérésére válaszolva az intézmény vezetősége szeptember közepétől csecsemő- és gyermekgyógyászati szakrendelést indított, melynek szolgáltatásait úgy a várandós kismamák, mint a gyermekes szülők igénybe vehetik.

A szakrendelés novembertől hetente több alkalommal is felkereshető, ugyanis dr. Gábor Gyöngyi gyermekgyógyász mellett dr. Bagi Erzsébet gyermekgyógyász főorvos várja a pácienseket.

Dr. Bagi Erzsébet 1982-ben végezte tanulmányait a marosvásárhelyi orvosi egyetemen, gyermekgyógyászati szakvizsgáját pedig 1993-ban tette le. 2003-tól főorvosként fordult meg több kórház különféle osztályain, így az Avasfelsőfalui Városi Kórház gyermekosztályán, a szatmári Régi Kórházban, illetve a Szatmári Megyei Kórház újszülött osztályán.

A gyermekgyógyász rövid külföldi tartózkodása után magánrendelőt nyitott Szatmárnémetiben és a magánrendelés mellett továbbra is tagja az Avasfelsőfalui Városi Kórház orvosi gárdájának. November elsejétől a Korall Klinika szakképzett orvosokból álló csapatát is bővíti: heti két alkalommal áll a klinika pácienseinek rendelkezésére.

„Véleményem szerint a családorvosi rendeléseken kívül igény van más olyan központokra is, ahol tapasztalt szakorvosok kísérik figyelemmel az újszülött csecsemők és gyermekek fejlődését, illetve adnak megfelelő kezelést a felmerülő problémák esetén. A rendelések keretében a kisgyermekes anyukákat szívesen ellátom tanácsokkal a csecsemő betegségek és egyéb tünetek kapcsán is" - nyilatkozta dr. Bagi.

Dr. Bagi egy komplex ultrahang tanfolyam keretében szert tett a szakmában kellő jártasságra, így januártól hasi ultrahangot is végez a klinikán.

„Szatmárnémetiben is egyre több gyermekgyógyászati magánrendelő nyílik - ebből is látszik, hogy igény van ezekre. Ezt a gyógyászati területet a gyermekek iránt való szeretetem miatt választottam, és úgy gondolom, hogy fontos nagy figyelmet fordítani úgy fizikai, mint szellemi fejlődésükre és egészségi állapotukra" - magyarázta a szakorvos.

A doktornő néhány tippel is ellátja olvasóinkat az őszi vírusfertőzésekre való tekintettel. Rendkívül fontos a hatékony kézmosás, a megfelelő hidratáltság és a napi gyümölcsfogyasztás, valamint ajánlott immunserkentő készítményeket és vitaminokat beszerezni a betegségek megelőzése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: