2012-01-11 07:48:39• hírek • Szatmár.ro

Új film készül a Viszkis életéről

Ambrus Attila
Ambrus Attila

Amerikai producerrel tárgyal Ambrus Attila alias a Viszkis – tudta meg a Blikk.

- Egy tengerentúli mecénásnak is felkeltette a figyelmét a külföldön is népszerűvé vált sorozatrabló, aki két és fél hét múlva szabadul 12 éves fogságából – mondta egy Ambrushoz közel álló forrás.

A Blikk úgy tudja, a Viszkis történetéről egy dokumentumfilm készülne szabadulása után. A legendává vált rabló még nem állapodott meg a producerrel, így azt sem tudni, hogy egyáltalán vállalja-e a szereplést. Erre azonban hamarosan választ kell adnia.

A Viszkis néven elhíresült rabló hat év alatt 29 bankból 195 millió 745 ezer forintot zsákmányolt. A volt hokis becenevét onnan kapta, hogy akciói előtt minden alkalommal szinte rituális szokásként elfogyasztott egy pohár whiskyt. Ambrust 1998. október 27-én kapták el Zuglóban, 1999-ben megszökött a Gyorskocsi utcai fogházból. 17 év fegyházbüntetésre ítélték. 2008-ban börtönre enyhítették a büntetését, január 31-én szabadul.

A Viszkis története nem először keltette fel a filmesek figyelmét. Évekkel ezelőtt egy New York-i sportújságíró piacra dobta róla szóló balladáját.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: