2010-07-23 16:41:33• hírek • Szatmar.ro

Új felszerelések a katasztrófaelhárítóknak

Sikeres volt az Észak-Erdélyi sürgősségi esetek elhárításában használt felszerelések jobbításáért megalakult szövetség.

Sajtótájékoztatón számolt be a nyertes pályázat hozadékáról a Szatmár Megyei Tanács termében a Szatmár Megyei Szamos Katasztrófa Elhárítási Felügyelőségének munkatársa, ugyanakkor a projekt vezetője, Stramb Gheorghe.
A sajtótájékoztatón jelen volt a megyei tanács elnöke, Csehi Árpád, Pataki Csaba alprefektus, Dan Gheorghe a katasztrófa elhárítás parancsnokhelyettese, illetve Adrian Stef a megyei tanács alelnöke is.

Stramb kifejtette, a pályázat elnyerése céljából öt megye egyesült, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros és Szilágy. A pályázat teljes összegének értéke 49 868 560,78 lej, amiből 41 068 226,53 lej a vissza nem térítendő rész.
Ezt az összeget olyan gépek beszerzésére használják, amelyek segítségével jelentősen csökkenteni lehet a katasztrófa helyszínére érkezést, illetve a mentés hatékonyságát is növelni lehet.


A pályázat sikerességéről számoltak be a sajtótájékoztatón
A pályázat sikerességéről számoltak be a sajtótájékoztatón


Szatmár megyének ebből az összegből 6 192 436,40 lej jut, amiből a gépparkot bővítve öt korszerű tűzoltótókocsit, egy súlyosan roncsolódott gépjárművekből való mentéshez használatos haszongépjárművet, egy újraélesztéshez szükséges eszközökkel felszerelt mentőautót és négy SMURD-mentőautót vásárolnak majd, tudtuk meg Strambtól.

A beruházást követően hozzávetőleg 196 szatmári katasztrófaelhárítót fognak továbbképezni az újonnan beszerzett gépek kezelése érdekében. A pályázatból vásárolt felszerelések hozzávetőleg jövő év májusában kerülnek a Szatmár Megyei Szamos Katasztrófa Elhárítási Felügyelőség bírtokába.


Az új felszerelésnek köszönhetően lerövidül a mentési idő
Az új felszerelésnek köszönhetően lerövidül a mentési idő.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: