2015-08-05 13:34:36• hírek • Szatmár.ro

UNTOLD: 240 ezer fesztiválozó Európa Ifjúsági Fővárosában

Az UNTOLD Fesztivál hivatalosan is Románia legnagyobb fesztiváljává vált: július 30. és augusztus 2. között 240 ezer fesztiválozó vett részt több mint 170 előadó koncertjén. Átlagban napi 60 ezer ember bulizott AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA vagy DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE zenéjére a Kolozsvár Arénában felállított nagyszínpad előtt.

A fesztivál utolsó két napja nézőrekordokat döntött a Kolozsvár Arénában: soha nem voltak még annyian a város legnagyobb stadionjában, mint Armin van Buuren vagy David Guetta koncertjein.

„Szeretnénk megköszönni a fesztiválozóknak és a kolozsvári közösségnek, hogy mellettünk voltak a fesztivál alatt. A résztvevők magatartása példaértékű: sikerült négy őrült napot különösebb incidensek nélkül zárni. Értékeljük a helyi közösség megértését, hozzáállását és támogatását is, mivel e nélkül nem lehetett volna a fesztivált sikerként elkönyvelni.

Örülünk, hogy több, mint hét hónapi szervezés után, mely alatt csak álmodni és reménykedni mertünk, sikerült egy ilyen kaliberű rendezvényt szerveznünk, egy egyedi és kiemelkedő élményt nyújtva a fesztiválozóknak. A több mint 170 előadó egy csodálatos közönség előtt léphetett fel, amelyek közül mindegyik szeretne visszatérni a kincses városba. Reméljük, hogy jövőre is ilyen lelkes és szép számú közönség fogadja majd őket." - Bogdan Buta, fesztiváligazgató.

A fesztivál koncertjei nyolc színpadon zajlottak: a Kolozsvár Aréna, a Riverside Stage, a sportcsarnok, két sétatéri színpad, a Főtér, az Euphoria Music Hall és a Sun Strand is hozzátartoztak az UNTOLD-hoz. A főattrakció viszont kétségbevonhatatlanul a Kolozsvár Arénában felépített főszínpad volt, amelynek különleges fényei és díszlete mind a közönséget, mind a fellépőket elkápráztatta. AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA és ATB is pozitívan és lelkesen számoltak be a közösségi médiában kolozsvári élményeikről, ezrekhez eljuttatva a város és a fesztivál hírét.

Július 29. és augusztus 2. között az UNTOLD weboldala 500 ezer egyedi látogatót számlált, a mobil applikációt pedig 30 ezren töltötték le. A nap bármely időpontjában minimum 1400 ember tartózkodott az oldalon, a kattintások pedig 53%-ban mobiltelefonokról érkeztek. A látogatók 75%-a 18 és 34 év közötti, zömük romániai, de Nagy Britanniából, Németországból, az Egyesült Államokból, Magyarországról, Olaszországból, Franciaországból, Hollandiából vagy Ausztriából is érkeztek fesztiválozók. A fesztivál résztvevőinek 15%-a volt külföldi.

Csaknem 5 millió ember látogatta a fesztivál Facebook-oldalát, amelyből 830 ezren lájkolták, kommentálták vagy megosztották a közzétett tartalmakat. Az oldalra feltöltött videók 1.067.000 emberhez értek el és 320 ezres nézettséget generáltak.

A színpad 1200 négyzetméternyi díszletből, 306 négyzetméternyi képernyőből, 533 projektorból és fényszóróból állt. A főszínpad csapatában olyan emberek is tevékenykedtek, akik Armin van Buuren, Tiesto és Hardwell csapatának tagjai.

A színpad díszlete egy mágikus világba vonta be a közönséget - négy teljes napra kiszabadulhattak a hétköznapokból, belépve a mesevilág által generált fesztivállapotba.

Untold fesztivál Kolozsváron

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: