2019-03-26 06:58:10• hírek • Bede Emőke

Új fácskák kerültek a kivágottak helyére

Kicsivel több mint két héttel ezelőtt nagy port kavart a szatmárnémeti törvényszék előtt álló fák kivágása, de szerencsére nem maradtak sokáig üresen az ily módon felszabadult helyek. 

Amint azt Maskulik Csaba városmenedszer a Szatmár.ro-nak elmondta, a korábbi fák kivágása igencsak időszerű volt, ugyanis a lombozat már teljesen körbefogta a magasban futó vezetékeket, illetve a lehulló és erjedni kezdő gyümölcsök miatt is több panasz érkezett az önkormányzat felé. Ennek okán a fáknak menniük kellett.


A felszabadult helyek szerencsére nem maradtak üresen, kedd reggel már mindenki láthatta az új csemetéket. Mint megtudtuk, a fácskákból igazán mutatós, vöröses levelű díszfák lesznek, s kiválasztásuknál az is fontos szempont volt, hogy alacsony növésűek legyenek, így elkerülve azt, hogy az ágak újfent „összetűzésbe kerüljenek” a vezetékekkel. Ugyanakkor a városmenedzser arra is felhívta a figyelmet, hogy a közterületre való faültetéshez önkormányzati engedélyre van szükség, az át nem gondolt telepítés ugyanis a későbbiekben újabb problémákat vonhat maga után.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: