2011-01-03 15:58:55• hírek • Szatmar.ro

Új év, új vezető, új remények

Nagy változásokra számíthatnak a szatmárnémeti lakosok, derült ki azon a sajtótájékoztatón, amelyet a megyei kórházban tartott hétfő délután Marc Adrián, az intézmény új menedzsere.

Az intézményvezetésben már jártas Marcot a megyei tanács vezetői, Csehi Árpád Szabolcs elnök, Stef Adrian és Govor Mircea alelnök méltatta. Mint kiderült teljes mértékben megbíznak a fiatal igazgató szakképzettségében, hiszen az eddigiekben is bizonyított, mint a Gyermekvédelmi Felügyelet vezetője.

Csehi azokra a nehézségekre is felhívta figyelmünket, amelyek az új évben adódhatnak, hiszen nem egy projektet indítottak el az egészségügyi intézmények modernizálására. A szatmárnémeti kórházak jelenlegi fűtésrendszerét felváltanák termálvizes fűtésre, a Ragályos kórházat teljes mértékben felújítják, a Megyei Kórház területén üresen álló telekre a sürgősségi osztály számára épül az új részleg.

Az új igazgatótól megtudtuk rengeteg terve van, a szolgáltatás jobbítására, a legtöbbhöz azonban természetesen pénzre is szükség lenne, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy jól menedzselje a kórházat, és minél több pályázati pénzt nyerjen meg. Nem tervezi azonban azt, hogy az irodában ülve vezesse az intézményt. Mint elmondta rengeteg olyan dolog van, amin szintén változtatni kellene és ami komolyabb pénzügyi kiadást sem igényel. Ilyen például a higiénia és az alkalmazottak mentalitása.

A menedzser szerint igen komoly gondok vannak ezen a téren, ő viszont mindent megtesz majd annak érdekében, hogy ezeket kiküszöböljék. Ellenőrzésekre számíthatnak a dolgozók, és mindent megtesz annak érdekében, hogy egy olyan kórházat tudhasson vezetése alatt, amelyben tisztaság van, a betegeket pedig tisztességesen, emberszámba véve fogadják.

Felháborítónak találja ugyanakkor azt is, hogy a kórházban az olyan alapvető gyógyszerek is hiányoznak, mint a fájdalomcsillapító, így a betegeknek a közeli patikából kell beszerezniük ezt. A laboratóriumok szintén nem működnek kielégítően, így a lakosok kénytelenek a magánlaboratóriumoknak nagy összeget fizetniük a vizsgálat ellenében.

Ezen is változtatni kíván Marc, csakúgy, mint a jelenleg még meglévő, ám elavultnak számító portásrendszeren, amelyet szeretne felváltani egy modernebb beléptetős rendszerrel.


Marc Adrian, Csehi Árpád Szabolcs, Govor Mircea, Stef Adrian (balról jobbra)
Marc Adrian, Csehi Árpád Szabolcs, Govor Mircea, Stef Adrian (balról jobbra)


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: