2010-09-22 15:39:36• hírek • Szatmár.ro

Adományokat gyűjt a Vöröskereszt

Sikeres élelmiszergyűjtő akció után újabb adománygyűjtésbe fog a Vöröskereszt.

A Romániai Vöröskereszt és partnerei tavaly novemberben egy Élelmiszerbankot hoztak létre, amely arra szolgált, hogy segítséget nyújtsanak rászoruló személyeknek, családoknak, hiszen a gazdasági krízis miatt egyre több ember éhezik, mivel kevés a jövedelem és drága az élelem.

Az üzletek bejáratánál a Vöröskereszt fiatal önkéntesei szórólapokkal hívták fel a lakosság figyelmét az akcióra, majd a kasszánál kihelyezett bevásárlókocsikba bárki tartós élelmiszert adhatott a szervezet részére.

Az akció sikere nem maradt el: az utóbbi hónapokban 1499 kilogramm élelmiszert adományoztak a nagyobb bevásárlóközpontokban felállított standoknál a szatmáriak. Az összegyűlt lisztet, olajat, cukrot, konzerveket és édességet a Vöröskereszt hetven nehéz szociális helyzetben lévő szatmári családokhoz, egyedülálló szülőkhöz, támogatás nélküli idősekhez, hajléktalanokhoz juttatta el. Szatmár megyében összesen 314 személy, 125 család hétköznapjait könnyítette meg valamelyest ilyen módon a Vöröskereszt.

A romániai nélkülözők számára egyébként újabb gyűjtő-akció indult: szeptember 13 - október 27 között egy telefonhívással segíthet bárki a szegényeknek.

A 0900 900 92-es Romtelecom-számot kell csak felhívni, ami hívásonként 2 eurót jelent, vagy a 0900 900 909-es számot, ami tíz euró adomány hívásonként. Emellett egy szöveg nélküli SMS elküldésével, az Orange, a Vodafone és a Cosmote hálózatokon belül a 874-es számra, szintén 2 eurós segítség.

Amint Rodica Borlan, a Vöröskereszt Szatmár megyei fiókjának vezetője a sajtónak kifejtette, Romániában jelenleg több mint tízezer ember éhezik naponta, amely megengedhetetlen egy 21. századi európai uniós országban. Ezzel az egyszerű gesztussal bárki szebbé teheti egy embertársa napját - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: