2011-02-03 13:27:04• hírek • Szatmar.ro

Új díjakat vezettek be

Többet kell fizetnünk ezentúl, amennyiben személygépjárművel rendelkezünk és ezekkel közterületen parkolunk.

Az árakat nem növeltük, csupán aktualizáltuk - közölte portálunkkal Erdei Cristina Helga, a Szatmárnémeti Parkolási Felügyelet pénzügyi osztályvezetője. Az elmúlt években nem emeltek a díjakon, idén azonban az infláció miatt kénytelenek voltak drágítani.

Ennek értelmében ezentúl a B térségben havonta 25 lejt kell fizetniük a magánszemélyeknek az eddigi 19 lej helyett, egy trimeszterre 55 lejt, a fél éves bérletért 100 lejt, míg az évesre pedig 190 lejt kell kiadni.

A jogi személyek esetén ugyan ez 50, 110, 200, illetve 380 lejbe kerül. Számukra bevezették úgynevezett "hordozható" bérletet, amit nem csupán egy adott rendszámra állítanak ki, hanem akár három gépjárművön is lehet használni, azzal a feltétellel, hogy egyszerre csupán egy helyet foglalnak el. Ennek díja 75, 165, 300, illetve 570 lej.

A lakás előtti helyért a magánszemélyek fél évre 60 lejt, míg egy évre 120 lejt kötelesek fizetni, a jogi személyek számára évi díjat határoztak meg, ennek értéke 200 lej.

Az A térségekben a továbbiakban sem lehetséges az egész napos parkolás, így csupán jegy ellenében várakozhatnak ott a gépkocsikkal. A fél órás parkolásra feljogosító jegyé 1, míg az órásé 2 lejbe kerül.
A taxi engedélyek fél évre 200 lejbe, míg egy évre 372 lejbe kerülnek.

Amint arról már beszámoltunk, az sms-en keresztül befizetett parkolódíj bevezetését is fontolgatták az illetékesek. A városi tanács ezt legutóbbi ülésén el is fogadta, így a közeljövőben várható, hogy Szatmárnémetiben is élhetünk majd ezzel a praktikus lehetőséggel. Az így fizetett parkolási díj értéke óránként 0,50 euró+áfa lesz majd.


Februártól többet fizetünk a parkolásért
Februártól többet fizetünk a parkolásért


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: