2012-07-30 16:34:52• hírek • Nagykároly.ro

Új csarnokkal bővült a gumicsőgyár

Az év végéig háromszáz új munkahelyet teremtenek a Continental óriásvállalat nagykárolyi részlegénél. A ContiTech hűtő-fűtőrendszereket előállító üzem harmadik gyártási csarnokának ünnepélyes átadására került sor hétfőn délben.

Tavaly október végén még Emil Boc akkori miniszterelnök háromkanálnyi beton odahelyezésével kezdte meg jelképesen a 15 millió eurónyi befektetés révén létrejövő csarnok felépítését. A 7182 négyzetméternyi alapterületű üzemhelyiség létrejöttéhez egyébként 4,4 millió euróval járult hozzá a romániai kormány.

A hétfői ünnepélyes alkalmon, amikor is a 135 milliomodik gumicsövet állították elő a nagykárolyi gyárban, az itteni telep általános igazgatója, Andreas Witkowski arról beszélt, hogy a megye és a környék egyik legnagyobb alkalmazójává lett a ContiTech. Mindehhez elengedhetetlen volt a kormánytámogatás - tette hozzá Rafael Mansurov, a nagykárolyi ContiTech egy másik általános igazgatója. Ovidiu Ioan Silaghi szállításügyi miniszter arról beszélt, hogy természetes a kormánytámogatás. Szerinte a mindenkori bukaresti kabinet igyekszik előmozdítani a befektetéseket.Többek között Keizer Lajos nagykárolyi alpolgármester üdvözölte a hozzászólások rendjén a gyárbővítést. Kifejtette: a városvezetőség mindenkoron igyekszik támogatni az ehhez hasonló befektetéseket.

Az ünnepélyes szalagvágást követően kötetlen beszélgetésre és gyárlátogatásra invitálták a jelenlévőket (utóbbi alkalmával sajnos tilos volt felvételeket készíteni). Megtudtuk, hogy a háromszáz családnak biztos jövedelmet biztosítani jelen esetben azt jelenti, hogy körülbelül kettőszáz valamely bedolgozó vállalkozás által már alkalmazott munkásnak a ContiTech közvetlenül ajánl szerződést, s még idén további száz főt alkalmaz.

Új csarnokkal bővült a nagykárolyi gumicsőgyár

Új csarnokkal bővült a nagykárolyi gumicsőgyár

Új csarnokkal bővült a nagykárolyi gumicsőgyár

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: