2015-03-31 12:29:50• hírek • Kocsis Zoltán

Új címere lesz a megyeszékhelynek

A városi tanács elfogadta a megyeszékhely új címerét. Két fő változtatás van, a hagyományos elemek viszont megmaradnak.

A városatyák által múlt csütörtökön elfogadott új címerrel kapcsolatosan Szőcs Péter, városi tanácsos, történész elmondta, a két fő változtatás egyike, hogy az eddigi két pálmafa helyett egy-egy ciprus lesz majd a torony két oldalán a város címerében. A másik fő változtatás, hogy az eddigi álló oroszlán helyett, fekvő oroszlán díszíti majd városunk címerét.

Az eddig használt címert nem hagyta jóvá az Országos Heraldikai és Genealógiai Bizottság, mivel standardizálni szerették volna a címereket. A bizottság azzal az indokkal utasította el, hogy túlságosan elüt a mostani gyakorlattól, mely egyszerűbb ábrázolásmódot követelne meg.

Szőcs Péter elmondta, nem ért egyet a változtatással, örvendetesnek tartja viszont, hogy a hagyományos elemek továbbra is megmaradnak a város címerében. „Jó dolog, hogy nem egy kitalált címert erőltettek rá a szatmáriakra, amire sajnos bőven van példa más közigazgatási intézmények esetében."- tette hozzá Szőcs.

A tény, hogy a tanács elfogadta az új változatot, még nem jelenti azt, hogy ez lesz Szatmárnémeti új címere: ezt még el kell bírálnia és jóvá kell hagynia az Országos Heraldikai és Genealógiai Bizottságnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: