2012-03-08 15:25:05• hírek • Sajtóközlemény/Kocsis Zoltán

Új buszokról tárgyaltak - Szatmárnémetiben próbálhatták ki az egyik lehetséges modellt

Egy ehhez hasonló buszt teszteltek Szatmárnémetiben szerdán
Egy ehhez hasonló buszt teszteltek Szatmárnémetiben szerdán

A helyi közszállítási vállalat járműparkjának megújításáról tárgyalt szerdán a Transurban Rt. telephelyén Kereskényi Gábor alpolgármester és Molnár Csaba vezérigazgató a japán Isuzu cég törökországi gyárának képviselőivel.

Sevcan Özyazanlar külkereskedelmi vezető és Tudor Serban romániai értékesítési igazgató - akik egyébként a szóban forgó autóbusszal érkeztek Szatmárnémetibe - bemutatták az Isuzu Citibus prototípusát, melyet élőben is megtekinthettek a Transurban vezetői, sőt az egyik buszvezető ki is próbálhatta a korszerű városi autóbuszt.

A Citibus 9,5 méter hosszú, 5200 köbcentis, 6 sebességes, Euro 5-ös gépjármű. Kereskényi Gábor hangsúlyozta, a városvezetésnek az utasközönség szempontjai az elsődlegesek, s ebből a szempontból is megfelel az Isuzu Citibus, ugyanis alacsony padlózatú, 62 személyes, légkondicionálással és mozgássérült-rámpával is el van látva.

Az alpolgármester elmondta, legkevesebb tíz busszal szeretnék megújítani a Transurban gépjárműparkját. A most megnézett jármű árát még nem tudják, lévén ez csak egy informális találkozó volt. Kereskényi reményét fejezte ki, hogy az év végére már munkába is állhatnak az új buszok. Hogy azok Isuzuk lesznek, vagy valamely más világmárka járművei, az egyelőre nyitott kérdés.

A napokban készült felvétel a Transurban jelenlegi gépparkjáról

A Transurban gépkocsiparkja jelenleg 47 buszból áll. Ebből tizenötöt 2006-ban vásároltak (tavaly fizette ki a város a lízing utolsó részletét), tíz kisbuszt pedig még 2002-ben vett Szatmárnémeti. A fennmaradó járművek egyaránt húsz évesnél idősebb Ikarusok és Romanok, amelyek már a szolgáltatás minőségét veszélyeztetik. Egy 60 személyes, vadiúj busz ára megközelítőleg 130.000 - 140.000 euró - mondta január végén Kereskényi. Mivel Szatmárnémeti nem merítette ki a hitelkeretét, így banki hitelből finanszírozhatja a beruházást.

Egy ehhez hasonló buszt teszteltek Szatmárnémetiben szerdán

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: