2009-02-27 16:58:14• hírek • Szatmár.ro

Új buszmegálló lesz

A közlekedési bizottság pénteki ülésén hozott döntése alapján, a jövő héttől a Vasile Lucaciu utcán egy új buszmegállót hoznak létre, melyet azok a buszok fognak használni, melyeket kitiltottak a Székesegyház előtti parkolóból. „Kizárólag megállóként használhatják majd ezt a megállót és nem pedig parkolóként" - hangsúlyozta ki Albu Adrian, alpolgármester.


Hetek, sőt hónapok óta tart a megyeszékhely tömegközlekedésének átszervezése. A helyi sajtó pedig a vidéki buszjáratok városközpontból való kitiltásától hangos.

A Polgármesteri Hivatal keretében működő közlekedési bizottság pénteken úgy döntött, hogy a Székesegyház előtti parkoló helyett a Vasile Lucaciu utcán létesítendő új megállót használhatják majd.

„A bizottság előző gyűlésén megszavaztuk, hogy a város régi központjából, vagyis a Székesegyház és a Cuza Voda utcai parkolókból, megállókból kitiltjuk a vidéki buszjáratokat. A döntést az indokolta főleg, hogy rontják a városképet, még zsúfoltabbá teszik az amúgy is túlterhelt közlekedést.

A pénteki ülésen egyebek mellett úgy döntöttünk, hogy egy új megállót hozunk létre ezeknek a vidéki buszjáratoknak a Vasile Lucaciu utca jobb oldalán, az ortodox templommal párhazamosan. A Cuza Voda utcán pedig - a Transurban járatain kívül - kizárólag a mikolai és a lázári buszok állhatnak majd meg"- magyarázta Albu Adrian, Szatmárnémeti alpolgármestere, a bizottság tagja.

A buszok rontották a városképet.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: