2017-11-08 09:19:19• hírek • Szatmár.ro

Új bölcsődei csoportok indultak Szatmárnémetiben

Két különböző intézményben, két új bölcsődei csoport megalakulásán vett ma részt Kereskényi Gábor polgármester. Az előljárót az ünnepi eseményre elkísérte Doina Feier alpolgármester, Doina Văsuţ, a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal igazgatója, valamint Kincses Daniela osztályvezető is.

Először a Târnavei sétányon levő „Hófehérke” bölcsőde gyerkőceivel találkoztak, ahol egy 20 fős csoportot indítottak el. Itt a 18 hónaposnál idősebb gyerekekkel foglalkoznak, és az új csoportnak köszönhetően ezentúl 40 gyerek befogadására alkalmas az intézmény.

 

A Batizi úton levő „Kis Hableány” bölcsődébe már a 12 hónapot betöltött gyerekeket is beírathatták a szülők, és az is jelzi, hogy milyen nagy volt az igény erre, hogy rekordidő alatt elfoglalták a helyeket.

 

Természetesen mindkét intézményben megfelelő helyiségeket alakítottak ki, ahol európai körülmények között étkezhetnek, aludhatnak és tisztálkodhatnak a legkisebbek, de új játszóhelyek is épültek számukra, és a berendezés is ki lett cserélve.

 

“Ahogy azt megígértük, tovább folytatjuk a szatmárnémeti bölcsőde-hálózat bővítését. Ma a város két különböző pontján, két csoport elindításán vehettem részt, hamarosan pedig a Hegyi úton is újabb csoport alakul, hiszen ezt kérték tőlünk a környékbeli szülők. Az általam vezetett önkormányzat számára a legfontosabb feladat a gyerekeink megfelelő nevelése, ehhez pedig megfelelő körülmények kellenek. Az utóbbi évekhez képest idén az eddigiek sokszorosát fordítottuk a tanügyi fejlesztésekre, a következő években pedig tovább növeljük ezt az összeget”- mondta az eseményt követően Kereskényi Gábor polgármester.

 

A helyi költségvetésből finanszírozott beruházás összértéke 96 ezer lej, az önkormányzat pedig a továbbiakban is szeretné bővíteni a bölcsődei csoportokat, a szatmárnémetiek részéről ugyanis több kérés is érkezett, hogy bővítsék a 3 év alatti gyerekekkel foglalkozó intézmények számát. Szatmárnémetiben jelenleg 260 kisgyerek van beiratkozva a bölcsődékbe, és ezt a számot tovább szeretné növelni a polgármesteri hivatal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: