2008-10-30 18:41:59• hírek • Parajdi Andrea

Új autóbusz-állomás lesz

A Transurban Közszállításért Felelős Vállalat székhelyén alakítanak ki egy újabb buszállomást a városban, amely majd a dél-keletről érkező buszjáratok végállomása lehet.

A buszállomás létrehozásáról szóló határozattervezet elhalasztásának javaslatát, a PD-L, liberális demokrata párt tanácsosai kezdeményezték, arra hivatkozva, hogy túl sok kiadást jelent egy törvényesen, és kellő felszereltséggel működő buszállomás létrehozása, s miért költeni, ha már van autóbusz-állomása a városnak. Annak ellenére sem értettek egyet az állomás kialakításának fontosságával, hogy kiderült: a Transurban saját költségéből teremti elő azt az összeget, amely a bejegyeztetéshez, és a megfelelő körülmények megteremtéséhez szükségesek.

Adrian Albu alpolgármester elmondta, a Transurban pénzügyileg nagyon rossz helyzetben van, hiszen az utóbbi liciten számtalan útvonalon vesztett járatokat. -A városhoz tartozik ez a vállalat, és egyfajta kötelességünk, hogy segítsük a működését - magyarázta az alpolgármester. Ilyés Gyula polgármester pedig arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy egy új állomás nagymértékben csökkentené a központon és a hidakon áthaladó forgalmat. - Nem értem, miért kellene elhalasztani a döntést, hiszen egy olyan dologról kell határoznunk, amely elsősorban a köz érdekét szolgálja - szögezte le Ilyés.

Mivel csupán nyolc tanácsos értett egyet az előterjesztés elhalasztásával, így szavazásra bocsájtották a napirendi pontot. Az RMDSZ tizenegy tanácsosának szavazatával, illetve három másik tanácsos támogatásával végül jóváhagyták a buszmegálló létesítéséről szóló határozattervezetet.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: