2012-08-07 13:18:12• hírek • Kocsis Zoltán

Van már alpolgármestere Szatmárpálfalvának

Zenoviu Bontea, Pálfalva új alpolgármestere
Zenoviu Bontea, Pálfalva új alpolgármestere

Közel két hónappal a helyhatósági választásokat követően kedden megszavazták az alpolgármestert Szatmárpálfalván. A tanácsosok a hosszú huzavona ellenére sem engedtek az USL oldaláról jövő nyomásnak és kitartottak a június 29.-i döntésük mellett: Zenoviu Bontea lett az alpolgármester.

Amint azt az elmúlt hetek eseményeiből következtetni lehetett, a tanácsülés ezúttal sem volt zökkenőmentes. A három tagú USL-frakció (a negyedik tag nem volt jelen) azt kérte, hogy vegyék le a napirendi pontról az alpolgármester személyéről való szavazást, abban bízva, hogy a megyei tanács előbb-utóbb csak kierőszakolja Valeriu Suta kinevezését. Ezt a célt szolgálta mellesleg Mircea Govor, a tanács USL-és alelnökének reggeli kilátogatása is...

A négy RMDSZ-es és három PDL-és tanácsos ezt határozottan elutasította, minek következtében az USL-ések ismételten elhagyták a tanácstermet, egy szót sem szólva távozásuk céljáról és okáról. Ezzel együtt a tanács határozatképes maradt és egyhangúlag meg is szavazta Bontea Zenoviu kinevezését.

Ezt követően a tanácsosok döntöttek a három bizottság (költségvetési, mezőgazdasági és gazdasági valamint az oktatási, szociális, kulturális továbbá a jogi kereskedelmi és környezetvédelmi) névleges összetételéről. A távol lévő USL-és frakció tagjai számára az arányosság elve alapján fenntartva a helyeket.

„Köszönöm a kollégák támogatását! Ugyanazok a komoly emberek maradtak itt most is, mint legutóbb. Nagyon nagy volt a nyomás a tanács tagjain, ami elfogadhatatlan, hisz egyesek mindent megtettek azért, hogy csorbítsák a helyi önkormányzat hatáskörét", mondta székfoglalójában Bontea.

Nagy József polgármester gratulált és sok sikert kívánt kollégájának, majd ő is kitért a kulisszák mögött történt eseményekre. „Március óta folyamatosan fokozódott a nyomás rajtam és biztos vagyok benne, hogy ez a következőkben is folytatódni fog. Amennyiben egyes politikai körök nem hagyják abba ezt a gátlástalan nyomásgyakorlást, akkor én lemondok tisztségemről", jelentette ki.

Június 29-én a tanács egyszer már megszavazta Bontea kinevezését, ám akkor meglepő módon a prefektus által összeállított napirendi pontok között nem szerepelt az alpolgármester kinevezése. A július elsejére tervezett tanácsülés politikai nyomásra elmaradt, az azóta eltelt időben pedig az USL minden szálat megmozgatott Suta kinevezése érdekében. Az RMDSZ helyi frakciója hajlandó lett volna megszavazni bármely más USL-és jelöltet, csak Sutát nem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: