2015-09-29 15:53:34• hírek • Kocsis Zoltán

Összeférhetetlen volt a korábbi pálfalvai alpolgármester

Az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) összeférhetetlenséget állapított meg Zenoviu Bontea korábbi szatmárpálfalvai alpolgármester ügyében, ezzel újabb fejezetet írva az egykori PDL színeit képviselő politikus amúgy is viharos történetébe.

Az ANI döntése alapján Bontea 2012. augusztus 7. és 2014. december 21. között megsértette a feddhetetlesnégi törvényt azáltal, hogy miközben betöltötte az alpolgármesteri tisztséget, közben több önkormányzatnál könyvvizsgálatot végzett, amiért természetesen fizetést is kapott.

Zenoviu Stelian Bontea nem kis felfordulást okozott feltűnésével a szatmárpálfalvai közigazgatásban. Ugyan a helyi tanács a 2012. júniusi önkormányzati választásokat követően alpolgármesternek szavazta meg, a megyei prefektúra ezt szinte azonnal megtámadta és felfüggesztette tisztségéből. Bontea a döntés ellen pert indított, amit a Nagyváradi Táblabíróságon meg is nyert. A bíróság arra is kötelezte az önkormányzatot, hogy fizessék ki neki két évi elmaradt bérét - azaz 77.870 lejt.

Időközben a tanács visszavonta alpolgármesteri kinevezését és a PSD-s Valer Sutát bízta meg a feladattal. Akit 2014. júliusában szintén összeférhetetlennek nevezett ki az ANI...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: